ВО «Батьківщина» виходить з Ради ЧОО «Майдан»

Заява членів від ВО «Батьківщина» про вихід з Ради ЧОО «Майдан»

Дуже прикро усвідомлювати, що створене власними руками дітище перетворюється на монстра.

Саме з ініціативи партійців «Батьківщини» в області створювалося обласне об’єднання «Майдан». Тоді, коли на перемогу над злочинною Сім’єю не було й надії. Коли корупційна влада почувалася цілком впевнено. Коли навіть сміливі обирали розсудливість і перечікували смутні часи без оприлюднення своєї громадянської позиції.

Ми ініціювали створення майданчика для громади, де могли б знайти собі застосування активісти незалежно від партійної приналежності чи принципової позапартійності. Ми закликали долучитися всіх небайдужих, ми на віче просили згорнути партійні прапори, аби не відлякати ними тих, хто не бажає працювати на імідж політичних сил. Адже в нас усіх тоді була єдина мета: щоб Майдан вистояв і переміг.

У нас не було шляху назад. Ми разом з іншими побратимами – з партій, громадських організацій, просто авторитетними лідерами – зорганізовували людей на Київ, їздили самі, відшуковували кошти, скликали віче, модерували народні збори, втрачали голоси від крику і димових гранат, втрачали побратимів… То була справжня боротьба, справжня Рада Майдану, і зрештою народ переміг!

А от тоді Рада почала зростати і розширюватися. Усі люблять переможців. Тож у складі Ради Майдану з’явилися люди, які навіть не знають в обличчя тих, хто цілу зиму провів на Чернівецькому Майдані…

На жаль, участь у Раді ЧОО «Майдан» випадкових людей – це ще не найбільша проблема, яка спіткала об’єднання. Більшою бідою є саме невипадкові люди там. Люди, які впровадилися в громадське об’єднання з певною метою: лобіювати інтереси тих, хто зачаївся і тихо пересиджує недобрі часи у владі, а тимчасом влаштовувати розбрат всередині об’єднання. І останнім часом це стає все помітніше. Замовні «люстрації», просування «своїх» (далеко не люстрованих) кандидатів на посади, водночас збереження на керівних посадах представників колишньої влади, яких за вимогами Майдану вже й близько там не має бути! Порушуються навіть внутрішні положення ЧОО «Майдан», які самими активістами були запроваджені.

Ми взяли на себе величезну відповідальність, коли покликали людей на Майдан. Ми відповідали за них, коли вели проти «беркуту» під кулі снайперів. Саме ми дивимося в очі членам родин загиблих. Ми збиралися в об’єднання «Майдан» не задля посад і грошей, і це вже підтвердилося після перемоги над диктатурою Януковича. Тому не маємо анінайменшого наміру брати участь у поділі цих матеріальних благ у такому неповажному товаристві.

Наші вчинки оцінюють ті, хто відправив синів, чоловіків, батьків на війну на Схід. Наші наміри – як на долоні – бачить Небесна сотня. Ми не братимемо участі у ганебній мишачій метушні самозванців, коли наш край отримує «Вантаж-200» уже десятками, а українських вояків убивають і беруть в полон щодня.

Ми оголошуємо про вихід з Ради ЧОО «Майдан».

18 червня 2014 року

Голова обласної організації партії ВО «Батьківщина» Іван Мунтян

Заступник голови обласної організації партії ВО «Батьківщина» Василь Мельник

Голова Чернівецької міської організації партії ВО «Батьківщина» Юрій Скорейко

peredplata