Мінінфраструктури: квоту дозволів для здійснення автоперевезень між Україною та Румунією на поточний рік збільшено на 28%

Мінінфраструктури: квоту дозволів для здійснення автоперевезень між Україною та Румунією на поточний рік збільшено на 28%Українські перевізники до Румунії зможуть їздити більше. Нещодавно Міністерство інфраструктури України на черговому засіданні Змішаної українсько-румунської Комісії з питань міжнародних автомобільних перевезень домовились про збільшення на 28% попереднього контингенту дозволів на 2014рік.

Зокрема на 3000 збільшено квоту універсальних дозволів, дійсних для двосторонніх та транзитних перевезень без оплати дорожніх зборів та на 1000 або – універсальних дозволів, дійсних для двосторонніх, транзитних та перевезень «в/з третіх країн» без оплати дорожніх зборів.
За словами міністра інфраструктури Максима Бурбака, він отримував численні звернення і скарги від перевізників, про те, що не вистачає дозволів на перевезення. «Товарообіг між Румунією та Україною зростає, а кількість дозволів незростала. Я поставив чітке завдання перед нашою делегацією і наприкінці літа в Бухаресті було вирішено про збільшення дозволів для українських та румунських перевізників», – підкреслив міністр інфраструктури Максим Бурбак.
Він також зазначив, що румунська і українські сторони погодились у разі звернення однієї з держав про виділення додаткової кількості дозволів, питання буде позитивно розглянуто в найкоротший термін.
Окрім цього, під час чергового засідання Змішаної українсько-румунської Комісії з питань міжнародних автомобільних перевезень, сторони домовилися попередню квоту дозволів 2015 року затвердити на рівні фактичної квоти 2014 року, тобто: 15500 універсальних дозволів, дійсних для перевезень у прямому та транзитному сполученні без оплати дорожніх зборів та 3000 універсальних дозволів, дійсних для перевезень «в/з третіх країн» без оплати дорожніх зборів. На рівні 2000 дозволів встановлено квоту для здійснення нерегулярних перевезень пасажирів автомобільним транспортом в 2015 році. Міністерство інфраструктури також розглядає можливість зняття обмеження щодо оформлення дозволів Румунії лише на завантажені транспортні засоби. Відповідне рішення буде винесено на розгляд Комісії з розподілу дозволів для перевезення вантажів, які мають обмежені річні квоти.
Максим Бурбак також зазначив, що переговори з румунською стороною триватимуть і надалі. Зокрема щодо лібералізації міжнародних автомобільних перевезень, введення нової категорії дозволів для здійснення міжнародних автомобільних перевезень в прикордонному сполученні. «Я завжди відстоював лібералізацію міжнародних перевезень. Дозволи і квоти – це відголоски минулого. Хоча їх не так легко подолати. Але сподіваюсь за кілька місяців ми лібералізуємо міжнародні автомобільні перевезення принаймні з найближчими сусідами – Молдовою, Польщею та Румунією», – зазначив Максим Бурбак.

peredplata