Україна нарешті підписала угоди з Росією і тепер буде з газом

Підписання документів вчора ввечері відбулося в Брюсселі.

Україна нарешті підписала угоди з Росією і тепер буде з газом

ec.europa.eu

В бельгійському Брюсселі в офісі Європейської комісії нарешті настало \”перемир\’я\” в газовій \”війні\” між Україною та Росією. Київ, Москва та Єврокомісія підписали дві угоди повідомляє ТСН.

Зокрема, в документах ідеться про ціну на російський газ для України, відновлення самих постачань блакитного палива між \”Газпромом\” і \”Нафтогазом\”. У документах узгоджені умови поставок до березня 2015 року. Про деталі підписаних угод поки не відомо.

Нагадаємо, щоб перезимувати, Україні не вистачає 5 млрд кубометрів газу.

Раніше прем\’єр-міністр України Арсеній Яценюк заявив про те, що ціна на російський газ для України становитиме 378 доларів за тисячу кубометрів у четвертому кварталі 2014 року та 365 доларів – у першому кварталі 2015-го. За його словами, Москва хотіла продавати газ за ціною у 385 доларів, однак її вдалося знизити через зниження вартості нафти.

Водночас Київ має віддати Росії борги за раніше спожитий газ. Яценюк говорить, що Україна буде оплачувати борг по 268 доларів.

Зазначимо, Кремль зупинив поставки газу в Україну 16 червня цього року, вимагаючи розрахуватися з боргами. Крім того, у Москві зазначили, що за майбутні поставки слід платити лише наперед.

peredplata