ПРООН, Уряд Японії та Уряд України співпрацюватимуть для підтримки відновлення критично важливої соціальної інфраструктури в Донецькій та Луганській областях

ПРООН, Уряд Японії та Уряд України співпрацюватимуть для підтримки відновлення критично важливої соціальної інфраструктури в Донецькій та Луганській областяхКиїв, Україна – 13 листопада 2014 – Уряд Японії, Уряд України та Програма розвитку Організації Об\’єднаних Націй (ПРООН) в Україні розпочинають новий проект, спрямований на відновлення критично важливої інфраструктури з надання соціальної допомоги та послуг для найбільш вразливих верств населення на пост-конфліктних територіях Східної України.

Проект під назвою \”Відновлення соціальних послуг та налагодження миру у Донецькій та Луганській областях\”, буде реалізовано в партнерстві з Міністерством регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України, Міністерством соціальної політики України, Міністерством освіти і науки України та Міністерством охорони здоров\’я України, з Державним агентством з питань відновлення Донбасу, регіональною та місцевою владою, а також у тісній співпраці з Дитячим фондом Організації Об\’єднаних Націй (ЮНІСЕФ). Проект координуватиме свою діяльність з іншими агенціями ООН і міжнародними організаціями.
Основна мета проекту полягає у відновленні центрів з надання соціальних послуг, які обслуговують найбільш уразливі групи населення, в тому числі дітей-сиріт, людей похилого віку, людей з обмеженими можливостями, вагітних жінок, тощо. Також проект спрямований на надання підтримки місцевій владі у поліпшенні системи соціальних послуг та навчанні соціальних працівників. Крім того, він сприятиме відновленню систем водопостачання, санітарно-гігієнічних закладів в школах. Крім цього в рамках проекту передбачається забезпечення шкіл обладнанням, меблями, предметами першої необхідності і навчальними матеріалами. Проект буде реалізовано протягом 12 місяців, його загальний бюджет складає 5.782.000 доларів США.
Конфлікт на Сході Україні спричинив серйозні негативні наслідки для економіки та соціальної інфраструктури регіону, і змусив більше 800 тисяч осіб покинути свої домівки. Майже 4.000 людей загинуло, близько 9.000 було поранено внаслідок конфлікту. Майже 2000 громадських будівель, у тому числі лікарні, школи, дитячі садки та центри надання соціальної допомоги зазнали пошкоджень. За попередніми оцінками, близько 5 мільйонів людей мешкає в районах, що постраждали внаслідок конфлікту.
Проект реалізується в рамках зобов\’язань Прем\’єр-Міністра Японії Сіндзо Абе щодо надання допомоги Східній Україні, про що було оголошено на засіданні Генеральної Асамблеї ООН у вересні 2014 року. Ініціатива щодо партнерства є результатом переговорів в рамках четвертого стратегічного політичного діалогуміж Японією та ПРООН, що проходив в Токіо в жовтні 2014.

Контакти
Для отримання додаткової інформації прохання звертатися до Євгена Зеленка, Координатора зав’язків з громадськістю ПРООН в Україні, за електронною адресою: yevgeniy.zelenko@undp.orgабо +38-(044)-253-9363
Контакти в Посольстві Японії в Україні: Пан Рьосуке Уено, Третій секретар: ryosuke.ueno@mofa.go.jp або +38-(044)-490-5500

peredplata