У Чернівцях влада знищує книгарні

У Чернівцях влада знищує книгарні
З достовірних джерел нам стало відомо, що влада у Чернівецькій області вирішила знищити всі книгарні. Зокрема, по вулиці Ольги Кобилянської під закриття потрапляють як мінімум чотири книгарні. Це – \”Здоров’я\”, \”Технічна книга\”, \”Лучаферул\” та \”Кобзар\”.

Аби ні у кого не закрадалися нотки сумніву про важливість намірів, \”Кобзаря\” вже ліквідовано. На його місці продають все, що хочеш. Тільки не книги.
Федорук раніше хоч вигляд робив, що він береже книгарню \”Кобзар\”. Навіть \”Мішель\” вбік забрав. Тоді казав, що центр міста матиме символічну шевченківську ауру з пам’ятником, книгарнею. Книгарні вже нема. А пам’ятник скоро будуть переносити вбік. Бо позаду нього будуватимуть торговий центр з генделиками. Теперішні книжкові магазини також не будуть стояти порожніми: їх заповнять товарами чи продуктами. На їхніх площах питимуть горілку чи танцюватимуть напівголі дівчата. Якщо дозволять ігрові заклади, то будуть там казино. Буде все. Не буде книги. Бо навіщо книга тим, хто не вміє читати?..

peredplata