Надія Бабинська: «Нас вводять в оману, завдяки не прозорим і закритим процедурам»

Про це Надія Бабинська повідомила в ефірі програми «Тема дня» на UA:Буковина.

«Ми зараз маємо закупівлі, які відбуваються до 200 тисяч для товарів і послуг, і до 1,5 млн. грн. для робіт. Вони відбуваються по прямим договорам (вирішує сам Департамент ЖКГ), а громадськість ставлять перед фактом. Можливо ці роботи можна було виконати на 200 на 300 тисяч дешевше, а можливо ці роботи можна було виконати ще краще, але ми про це не знаємо, тому що департамент собі сам вирішує з ким укладати договори і сам контролює якість».

Зокрема Надія Бабинська зазначила, що скасування допорогових закупівель це відхід від антикорупційних практик. Натомість, секретар Чернівецької міської ради сказав, що така процедура гарно себе зарекомендувала і дозволила пришвидшити деякі роботи в місті.

«Якщо ми приходимо, і вже був серпень місяць. І якщо проводити ще процедури тендерні, і так вийшло, що трохи затягнули роботи і ввійшли в зиму не завершивши якісь роботи. Якщо б не було цього рішення міської ради про скасування допорогів, ми б і не приступили в 2018 році до цих робіт».

Також Василь Продан запевнив, скасування допорогів зменшує ризики допущення до роботи недобросовісних підрядників. Проте Надія Бабинська таку практику назвала не прозорою, також зауважила, що таке рішення викликане тим, що Департамент ЖКГ не справляється зі своєю функцією планування закупівель, написання тендерної документації, проведення тендерів та залучення добросовісних підрядників.

 

 

 

 

peredplata