Не 300 відсотків до окладу: які доплати отримали медпрацівники на Буковині за роботу з інфікованими COVID-19 .

 

Доплати від Уряду у Чернівецькій області отримали 754 медпрацівники.

Українським медичним працівникам ще наприкінці березня пообіцяли заплатити 300% окладу за роботу з пацієнтами, хворими на COVID-19.  У Чернівецькій області медичним працівникам, які працюють з хворими на коронавірус додатково виплатили майже 2 мільйони 700 тисяч гривень. Ці гроші розподілили між 754 медичними працівниками, розповів у коментарі ІА АСС Олег Чорний, директор Департаменту охорони здоров’я Чернівецької ОДА. 

“У нас 754 медичних та інших працівників надають допомогу хворим з COVID-19. Це в розрізі того, що нам з Міністерства прийшов такий наказ, що ми маємо погодинно порахувати їхню оплату. Зараз, враховуючи останнє розпорядження Президента України про 3 оклади, ми направили запит, щоб нам додатково виділили ще 5 мільйонів 620 тисяч гривень. Тобто, якщо ці гроші будуть нам виділені, ми відразу здійснимо дооплату. Це за квітень”, – пояснив Олег Чорний. 

Він наголосив, що наразі медики отримали додаткову оплату, враховуючи кількість годин протягом яких вони працювали з пацієнтами, інфікованими коронавірусом. 

“Наприклад лікарі-інфекціоністи, які безпосередньо працюють з хворими на коронавірус, вони отримали високі зарплати, наприклад лікар-рентгенолог і там пораховано похвилинно, скільки він робив рентгенів і так далі, звичайно отримав набагато менше. Лікар екстреної медичної служби – також порахована погодинна оплата. Скільки лікар виїжджав на виклики з COVID-19”, – каже Олег Чорний. 

Він додав, що як тільки в область надійдуть додаткові кошти на доплати медпрацівникам, то всі хто працює з хворими на COVID-19, відразу отримають доплату у розмірі трьох окладів. 

Запит на виділення додаткових 5 мільйонів 620 тисяч гривень, які необхідні для здійснення цих виплат, у Міністерство відправили 5 травня, запевнив Чорний. 

Водночас, співробітники Чернівецької міської лікарні №1, які працюють з хворими на коронавірус, отримали грошову винагороду від Чернівецької міської ради. 

“Цю грошову винагороду ми виплачуємо з 15 березня по 15 квітня. Це перший період, відповідно друга доплата буде з 15 квітня, тим, хто працює, по 15 травня, потім з 15 травня по 15 червня. Поки що цю доплату отримали працівники першої міської лікарні. Це до стандартної зарплати лікарі отримають 15 тисяч гривень, медсестри – 10 тисяч та інший персонал, який обслуговує лікарню, – 7 тисяч гривень”, – розповів під час свого відеозвернення чернівецький міський голова Олексій Каспрук. 

Мер додав, що від обласної державної адміністрації лікарі міської лікарні №1, які працюють з інфікованими  COVID-19 загалом отримали 100 тисяч гривень. 

“Було обіцяно Урядом 300 відсотків доплати, 300 відсотків окладів. Фактично на близько 150 працівників першої міської лікарні від обласної державної адміністрації у вигляді цих 300 відсотків, коли розрахунок робиться за години роботи з хворими, ми отримали 100 тисяч гривень. Тобто доплата лікарю буде складати 700-800 гривень, може тисячу, відповідно медсестрі ще менше”, – розповів Каспрук. 

Джерело: https://acc.cv.ua/news/chernivtsi/ne-300-vidsotkiv-do-okladu-yaki-doplati-otrimali-medpracivniki-na-bukovini-za-robotu-z-infikovanimi-covid-19-58254. Сайт http://acc.cv.ua/

peredplata