Горда відповідає газеті ЧАС

Доброго дня.

Реалізовуючи своє право на відповідь, направляємо Вам листа та звертаємося із проханням опублікувати його на сайті газети.

Якщо наше прохання буде проігнороване, залишаємо за собою право оприлюднити його через інші ЗМІ.

 

Відкритий лист

 

Шановний Петре Дмитровичу!

 

Нещодавно, на сайті газети «Час» з’явилася публікація https://chas.cv.ua/econom/69801-%d0%b3%d0%be%d1%80%d0%b4%d0%b0-%d1%82%d0%b8-%d1%82%d1%83%d0%bf%d0%b8%d0%b9.html?fbclid=IwAR054dcHKuE3xkFXrfw8q5Z2gIR0i_BNYAcrSqlsicbewoQUWcVphYb6ejA), інформація в якій подана не об’єктивно, що свідчить чи то про спробу навмисної маніпуляції суспільною думкою, чи то про не надто високий рівень розуміння автора статті. Реалізовуючи своє право на відповідь, звертаємося до Вас з проханням опублікувати цей лист на сайті Вашого видання.

По-перше, АТ «Чернівцігаз» є «не якоюсь газовою структурою», а Оператором газорозподільних мереж, який забезпечує можливість використання природного газу для  233 тисяч побутових споживачів та більше як 3 тисячі установ, підприємств та організацій на території Чернівецької області.

По-друге, ми, як оператор ГРМ не володіємо інформацією щодо походження газу. Наша компанія забезпечує його безаварійний та безперебійний розподіл на території ліцензійної діяльності, закуповує газ –  державна компанія НАК «Нафтогаз України». Варто також зауважити, що Україна вже тривалий час не співпрацює в цьому напрямку із Російською Федерацією. Інформація про це загальновідома, тому залишається тільки дивуватися подібним Вашим висловлюванням, як журналіста та редактора газети.

По-третє, Ви стверджуєте, що понад два роки «не використовуєте газ з Росії». Акти прийому-передачі, датовані 2018 та 2019 роками, доводять зовсім інше (акти додаються).

Якщо припустити, що Ви помилилися в підрахунках, і дійсно прагнули відмежуватися від споживання, за Вашими словами «російського газу», тоді стає зовсім нелогічним, та таким, що йде всупереч з Вашою позицією, звернення до АТ «Чернівцігаз» в грудні 2019 року щодо підключення до газопостачання приміщення за адресою: вул. Руська, 20 в м. Чернівці (для ознайомлення також додаємо копію Вашого листа).

Розвиваючи тему нарахувань за розподіл газу, роз’яснюємо Вам, що відповідно Кодексу ГРМ, споживач сплачує за послуги розподілу до припинення дії Договору на розподіл природного газу. Розірвання такого Договору відбувається після подання заяви від споживача та повного погашення заборгованості. Після чого, об’єкт споживача повністю від’єднується від системи газопостачання та анулюється його особовий рахунок.

Звертаємо Вашу увагу, що всі листи, які надсилаються від АТ «Чернівцігаз», друкуються на офіційних бланках, що в свою чергу містять поштову та електронну адреси, контактні номери телефонів та адресу сайту компанії, іншими словами – всі необхідні реквізити. Тому вважаємо виключно абсурдними звинувачення, які стосуються поширення Covid-19 та участі «в бактеріологічній війні з українським народом».

Принагідно повідомляємо Вам, що АТ «Чернівцігаз», як соціально-відповідальна компанія, доклала значних зусиль в боротьбі з вірусом та спрямувала понад 1,5 млн гривень на придбання обладнання, матеріалів та засобів захисту для медичних закладів м. Чернівці.

І в підсумку, хочемо додати – нам дуже прикро,  що людина, професійною місією якої є інформування громадськості, не тільки намагалася  навмисно маніпулювати суспільною думкою, а й забувши про коректність й норми спілкування, використовує газету «Час», як майданчик для з’ясування особистих відносин.

 

 

 

Віктор Горда

Голова правління

АТ «Чернівцігаз»

peredplata