До кінця року КП «Чернівціводоканал» зможе регулювати об’єми подачі води в місто

Тривають роботи по реалізації одного з пунктів інвестиційної програми, а саме – технічного переоснащення електросилового обладнання насосної станції 1-го підйому водогону «Дністер-Чернівці» в селі Митків Заставнівського району Чернівецької області.

 На виїзній нараді керівник КП «Чернівціводоканал» Борис Максимюк дав доручення до кінця року встановити та запустити в роботу високочастотний перетворювач електроенергії та асинхронний двигун. Це обладнання дозволить регулювати об’єм води, яку піднімають в Чернівці, та економити електроенергію.

Станом на 25 листопада 2020 року вже закуплено високовольтний частотний перетворювач, побудовані канали для прокладки електросилових кабелів, протягом тижня буде доставлено на підприємство асинхронний електродвигун потужністю 800 кВт, закінчується будівництво приміщення для усього цього устаткування.

Дані заходи завершують трирічну частину програми модернізації КП «Чернівціводоканал», закладені в інвестиційні програми 201820192020 років. Виключно за гроші, накопичені підприємством на спецрахунку, були розроблені проєкт, проведені тендери та закуплено обладнання, яке дозволить регулювати об’єм подачі води в місто та зменшити витрати на електроенергію.

peredplata