На Буковині найманим працівникам виплатили 8,5 мільйонів гривень одноразової матеріальної допомоги

Фінансову підтримку від держави отримали 124 суб’єкти господарювання, які працюють у різних видах економічної діяльності: виробнича сфера, будівництво, оптова торгівля, лісове та сільське господарство. Ці кошти вони спрямували на виплату одноразової матеріальної допомоги 2416 найманим працівникам, а це майже 8,5 мільйона гривень.

– Працівники підприємств, які втратили частину заробітної плати через проведення обмежувальних протиепідемічних заходів, відчули фінансову підтримку держави. Це сприятиме збереженню робочих місць на підприємствах області та зменшення безробіття в регіоні, – зазначає директорка Чернівецького обласного центру зайнятості Любов Кожолянко.

Щоб отримати допомогу на працівників до служби зайнятості звернувся  61 роботодавець у Чернівцях (для виплат 1472 працівникам), на Новоселиччині – 12 роботодавців (для 276 працівників), на Глибоччині 11 роботодавців (для 48 працівників) та на Сторожинеччині – 9 роботодавців (для виплат 356 працівникам).

Нагадаємо, з 14 до 21 грудня 2020 роботодавці мали можливість подати пакет документів до служби зайнятості, щоб отримати одноразову матеріальну допомогу найманим працівникам.

peredplata