У Чернівецькій ОДА розроблять реєстр постачальників газу

У Чернівецькій ОДА розроблять реєстр постачальників газу. В ньому буде вся інформація про компанії, що торгують блакитним паливом та ціни на їхні послуги. Таким чином буковинці зможуть моніторити ціни на газ та обрати для себе вигідну пропозицію. Про це у ефірі програми “Після новини” на телеканалі “Чернівецький промінь” розповів перший заступник голови Чернівецької обласної державної адміністрації Богдан Ковалюк.

“Ринок газу в Україні відповідає всім європейським нормам. Уряд знизив ціну на природнє паливо. Наразі вона врегульована і становить 6,99. Люди можуть обрати будь-якого постачальника газу. Такою можливістю вже скористалися тисячі буковинців. Процес нескладний, інструкція зміни постачальника є на сайті Чернівецької ОДА. Варто зазначити, що зекономити буковинці можуть не лише самостійно обравши постачальника, а й закупивши газ у літній період. Тоді він набагато дешевший”, – сказав Богдан Ковалюк.

Перший заступник голови ОДА також розповів, що заборгованість перед постачальником блакитного палива не є перешкодою для його зміни.
Окрім цього він зазначив, що люди можуть неодноразово змінювати компанію, що торгує газом, аби зрештою обрати для себе найвигіднішу пропозицію.

peredplata