«Нафтогаз» уклав перші угоди з газзбутами на поставку газу в лютому на спецумовах

Пропозиція була підготовлена у зв’язку із встановленням Кабміном граничної ціни на газ для побутових споживачів

«Газопостачальна компанія Нафтогаз Трейдинг» 28 січня уклала перші угоди зі збутовими компаніями на поставку газу в лютому на спеціальних умовах для підтримки населення в період пандемії.

Як повідомляє пресслужба компанії, комерційна пропозиція підготовлена у зв’язку з прийняттям постанови Кабміном про введення граничної ціни на газ для  побутових споживачів на рівні 6,99 грн за куб. м.

«Ми підготували цей продукт дуже швидко, аби підтримати постачальників та надати їм можливість залишитися конкурентними на ринку», – наголосив генеральний директор ГК «Нафтогаз Трейдинг» Віллем Коппульс.

Умови оплати передбачають, зокрема, наявність рахунків із договірним списанням для гарантій цільового використання коштів, що надійшли від побутових споживачів в якості оплати газу, і часткову передоплату. 

В повідомленні вказується, що «Нафтогаз Трейдинг» звірить фактичне споживання газу населенням з об’єктивними даними обліку та місцями розташування. Непідтверджені обсяги покупець зобов’язаний оплачувати за цінами, розрахованими за формулою з прив’язкою до котирувань на європейських газових хабах.

Як повідомлялось, Кабінет міністрів встановив граничний розмір ціни на газ для побутових споживачів на рівні 6,99 гривні за кубічний метр. Для споживачів, які мають контракти на постачання газу за ціною нижче 6,99 грн, тарифи не зміняться.

Нагадаємо: прем’єр Денис Шмигаль повідомив, що Кабмін розробляє законопроєкт про укрупнення газзбутів, що дасть змогу зняти питання високих платежів за розподіл газу.

Джерело

peredplata