Замовне вбивство в СБУ: Матіос розповів про візит Нескоромного до Президента і роль прокурора Кулика

Колишній Головний військовий прокурор України Анатолій Матіос в ефірі програми “Народ проти” з Наталією Влащенко розповів про роль екс-прокурора Костянтина Кулика у справі про замовне вбивство в СБУ, і візит до Президента України підозрюваного у справі Дмитра Нескоромного, передає кореспондент УНН.

“Колишні два моїх підлеглих… Ці два прізвища – це Василь Васильович Бурба і Костянтин Кулик, що перебуває під санкціями, який повинен був у грудні минулого року бути призначеним заступником пана Наумова у внутрішній безпеці… Призначення пана Кулика у внутрішню безпеку, від переляку пана Наумова чи бажання протистояти тим загрозам, які він відчував від пана Нескоромного, призвело до комбінування цієї ситуації. І все, що відбувалося з розслідуванням, координували і здійснювали безпосередньо дві ці особи – один який не перебуває у СБУ, другий – який номінувався”, – сказав Матіос.

Він задався питанням, що робив Нескоромний у глави держави.

“Я одного не розумію – якщо так все скурпульозно і комбінаційно відбувалось, то що робив пан Нескоромний у Президента за день? Якщо Президента “в темну” використовують для оперативних ігор, то тоді у нас Президент хто? – довірена особа спецслужби чи людина, яка грається у танчики у пісочниці? Це не справа Президента”, – додав він.

Організація вбивства в СБУ

Колишньому першому заступнику голови Служби безпеки Дмитру Нескоромному оголошено про підозру у вчиненні злочину — організації готування вбивства начальника Головного Управління внутрішньої безпеки СБУ Андрія Наумова.

23 січня Служба безпеки України попередила замовне вбивство свого співробітника і затримала одного з його організаторів, який є чинним працівником Служби. 

Тоді у СБУ повідомили, що мала місце змова кількох осіб. Ними був розроблений план вчинення злочину. Організатор підшукав виконавця і запропонував за вбивство 50 тис. доларів. Затримання було проведено рівно у той момент, коли було достатнього доказів планування злочину.

Джерело: УНН

peredplata