Ремонт місцевих шляхів. Скільки грошей отримає Буковина

Форум «Управління місцевими дорогами» відбувся у Києві сьогодні, 18 березня. Основними спікерами заходу стали заступник голови Офісу Президента Кирило Тимошенко та керівник Укравтодору Олександр Кубраков.

Чернівецьку обласну державну адміністрації на форумі представив начальник Управління інфраструктури, капітального будівництва та експлуатації доріг Іван Микитюк.

Ішлося, зокрема, про перспективи розвитку доріг місцевого значення та особливості проведення тендерних процедур щодо їх ремонту.

Як зазначив Кирило Тимошенко, команда Президента Володимира Зеленського в цьому році зробить розвиток місцевих доріг одним із пріоритетних напрямків роботи.

«Цього року ми робимо більшу кількість доріг. І саме місцеві дороги, саме їх розвиток для нас є таким новим пріоритетом, адже люди у переважній кількості, звичайне населення, їздить саме місцевими дорогами. Як Укравтодор, так і Кабінет Міністрів, Офіс Президента хочуть зробити величезний фокус саме на місцеві дороги, на їх якість, на швидкість їх відновлення і на гарантії, звісно, щоб через рік ми не переробляли ці дороги», – зазначив Тимошенко.

Іван Микитюк повідомив, що цього року на ремонт місцевих шляхів Чернівецька область має 279 мільйонів гривень. Однак, на форумі прозвучало, що між регіонами додатково розподілять ще 3 мільярди гривень, які можна буде використати для цих потреб.

Крім того, обласні державні адміністрації мають змогу звернутися до Європейського банку реконструкції та розвитку за кредитом на ремонт доріг місцевого значення у рамках програми президента «Велике будівництво».

peredplata