9 громад Буковини пройшли відбір Програми «U-LEAD з Європою» на навчання з просторового планування

9 ГРОМАД БУКОВИНИ ПРОЙШЛИ ВІДБІР ПРОГРАМИ «ULEAD З ЄВРОПОЮ» НА НАВЧАННЯ З ПРОСТОРОВОГО ПЛАНУВАННЯ

Завершився відбір громад для участі у навчальній програмі Програми «U-LEAD з Європою» «Кроки для спеціалістів» на тему «Просторове планування та управління природними ресурсами».

На Буковині відібрали Вижницьку, Чернівецьку, Хотинську, Селятинську, Мамалигівську, Сторожинецьку, Герцаївську, Новоселицьку та Юрковецьку громади. Всього в Україні відібрали 225 громад.

«Ми завжди ділимось можливостями. Ці навчання допоможуть громадам посилити свою кадрову та фінансову спроможність. Просторове планування та ефективне управління ресурсами – це значний потенціал для росту громади, і можливість, яка прискорить розвиток», – наголошує Тетяна Татарчук, керівниця Чернівецького регіонального офісу Програми «U-LEAD з Європою».

У травні та червні для відібраних громад проведуть семінари:

·       принципи просторового планування;

·       просторове планування в Україні;

·       просторове планування в територіальних громадах;

·       виклики просторового планування;

·       земля та інші природні ресурси в територіальних громадах.

За результатами навчання, 48 громад отримають додаткову експертну підтримку у підготовці завдання для розробки Комплексного плану просторового розвитку території територіальної громади або проведенні аудиту земельних ресурсів.

Програма для України з розширення прав і можливостей на місцевому рівні, підзвітності та розвитку «U-LEAD з Європою» спільно фінансується ЄС та його державами-членами Німеччиною, Польщею, Швецією, Данією, Естонією та Словенією для підтримки України на її шляху до зміцнення місцевого самоврядування. U-LEAD сприяє прозорому, підзвітному та багаторівневому управлінню в Україні, яке відповідає на потреби громадян, та розширює можливості громад.

 

peredplata