У Чернівцях відбудеться «тест-драйв» технічних професій для дівчат

Кампанія «Тест-драйв професій для дівчат» має на меті привернути увагу до боротьби з гендерними стереотипами та підвищити обізнаність дівчат-підлітків про можливості у професійно-технічній освіті.

Проєкт реалізується у рамках Програми ЄС «EU4 Skills: Кращі навички для сучасної України», щоб мотивувати дівчат обирати професії, які вони хочуть, попри соціальний тиск і стереотипи, а також показати жінкам ширші можливості у сферах, які в Україні вважаються «чоловічими».

Щоб бути впевненими в кар’єрному виборі, жінкам та дівчатам потрібно протестувати майбутню професію. А головне — мати підтримку на цьому шляху.

Для кого створений «Тест-драйв професій»?

⚡дівчат, які лише думають про вступ у навчальні заклади, і хочуть визначитися, що їм ближче до душі;

⚡дівчат, які вже вчаться в закладах професійно-технічної освіти;

⚡батьків, які хочуть підтримати своїх дітей та допомогти їм обрати професію;

⚡жінок, які хочуть змінити свій фах та хочуть порадитися, в якому напрямку їм рухатися;

⚡усіх охочих, які хочуть отримати порцію натхнення для розвитку кар’єри.

 

Одним із цільових регіонів проекту є Чернівецька область. Тому 21 жовтня (четвер) у Чернівцях будуть проводитися майстер-класи для дівчат та батьків у Чернівецькому вищому професійному училищі радіоелектроніки.

 

Учасники тест-драйву зможуть поспілкуватися із засновницею ферми Farm for Friends Гасею Оксюковською, шеф-кухаркою ресторану “Сто років тому вперед” Аллою Запорожан, психологинями Марією Макухою та Світланою Паніною, кар’єрними консультатками Тетяною Пашкіною та Марією Абдуліною.

Зареєструватися і ознайомитися із розкладом подій можна на сайті https://www.testdrive.org.ua

peredplata