ІСТОРІЯ, МІФИ, РЕАЛЬНІСТЬ – ЖИТТЄВЕ ЗАХОПЛЕННЯ

 
24 березня – день народження історика, політолога, громадсько-культурного діяча Ігоря Григоровича БУРКУТА
Він один з найбажаніших авторів багатьох видань, бо його публікації виважені, чітко орієнтовані, глибоко доказові. А це результат копіткої праці історика, науковця, справжнього дослідника у полі інтересів якого широке поле діяльності: етнополітологія, конфліктологія, теорія і практика політичної комунікації…
Народився 24 березня 1947 р. у с. Дудукалівка Ростовської області у родині вчителя. Взимку 1949-1950 рр. з батьками повернувся на землю прадідів у Галичину. Виріс у м. Чорткові, де здобув загальну і спеціальну (медичну) освіту. У 1974 р. закінчив історичний факультет ЧДУ. Працював в обласному краєзнавчому музеї, Чернівецькому відділі Інституту світової економіки та міжнародних відносин НАН України, викладав у ЧНУ ім. Ю. Федьковича. Кандидат історичних наук. Автор десятка книг: «Проблемы национальных отношений СФРЮ…», «Нові громадсько-політичні та національно-культурні товариства Чернівецької області», «А ми тую славу збережемо: З історії українських збройних сил у ХХ ст.», «Військові традиції і сучасність», «Зброя останньої надії проти зброї відчаю», «Русинство: минуле і сучасність»…, понад 1700 статей, нотаток, рецензій.
Удостоєний відзнаки Чернівецької ОДА «За заслуги», звань «Лицар слова-2007», «Почесний громадянин міста Чернівці», нагороджений ювілейною медаллю «20 років незалежності України», медаллю «За заслуги», «Хрест Заслуги».
Юхим ГУСАР.

peredplata