На Буковині найнижча вартість путівок у дитячі оздоровчі табори в Україні

«Цього року близько 22 млн. гривень виділено із державного бюджету для оздоровлення буковинських дітей – порівняно з минулим роком ця сума збільшилася на 12%. Середня вартість путівки сягає від 1700 до 2000 грн., і це найнижча середня ціна путівки на території України» – повідомив сьогодні під час гарячої лінії «Запитай у влади» начальник управління у справах сім’ї, молоді та спорту обласної державної адміністрації Олександр Довганич.

Нині на території області працює 14 стаціонарних оздоровчих таборів, у яких діти перебувають 21 день. «Ми поставили собі мету цього літа оздоровити у таборах майже 63 тисячі дітей – це близько 70% загальної кількості школярів області. Такі завдання продиктовані соціальними ініціативами Президента України», – додав посадовець. За його словами, особлива увага приділяється оздоровленню дітей-сиріт, які мають змогу відпочити у таборі «Перлина гір», де цього року вперше створені санаторні групи для школярів з інтернатів із вадами зору та слуху. Окрім того, управління у справах сім’ї, молоді та спорту обласної державної адміністрації слідкує за роботою приватних таборів, які не змінюють свого профілю, а навпаки, удосконалюють його і розширюють послуги.

Наприклад, «Глибочок» спеціалізується на вивченні іноземних мов, а це означає, що дитина, окрім того, що оздоровлюється, вдосконалює знання іноземної.
Також відпочити у таборах за бюджетні кошти мають змогу діти пільгових категорій, зокрема талановиті спортсмени, співаки, призери олімпіад, діти, що мають похвальні листи в школах. Окрім того, батьки, які працюють і сплачують єдиний соціальний внесок, можуть звернутися до Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності і компенсувати половину вартості путівки за рахунок фонду.

Найталановитіші буковинські діти можуть безкоштовно відпочити за межами області у таборах «Артек» та «Молода гвардія» – у кожен із цих таборів цього року виділено по 50 путівок.
«Відповідно до доручення голови облдержадміністрації Михайла Папієва планується відновити діяльність 4 таборів, щоб кожен район області мав стаціонарний табір відпочинку. Таким чином в регіоні будуть виконані доручення Глави держави щодо належного оздоровлення дітей, насамперед дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, дітей з малозабезпечених сімей, талановитих школярів», – зазначив Олександр Довганич.

peredplata