Канада надасть медичну допомогу постраждалим під час протестів в Україні

Канада виділить кошти на медичну допомогу постраждалим під час акцій протесту в Україні – на благодійну програму “Гуманітарна солідарність”. Цю програму започаткували письменники Сергій Жадан, Оксана Забужко, Андрій Курков та екс-міністр охорони здоров’я Василь Князевич. Супровід ініціативи здійснює Міжнародний фонд “Відродження”.

Як повідомляє прес-служба МЗС Канади, Міністр Джон Берд заявив, що Канада профінансує закупівлю медикаментів і медичного обладнання в Україні.

“Ці кошти гарантуватимуть надання медичної допомоги мужнім активістам, що зазнали поранень під час виступів на підтримку демократії”, – сказав Джон Берд. “Канада рішуче підтримує український народ у його боротьбі за вільну й демократичну Україну”, – наголосив він.

Раніше Міністр закордонних справ Канади заявив: “Канада й міжнародне співтовариство очікують, що українська влада поважатиме й захищатиме права всіх українців, у тому числі право вільно висловлювати свою думку. Ми закликаємо українську владу працювати з опозицією та протестувальниками, щоб задовольнити законні прагнення українського народу до справжньої демократії, а також вимоги щодо повної амністії для протестувальників”.

Реквізити для отримання благодійних пожертв у гривнях:
Отримувач – Міжнародний фонд “Відродження”, код ЄДРПОУ 03358819
Рахунок #26009200043189 в ПАТ “Сітібанк” в Україні, МФО 300584.

Контакти:
“Гуманітарна солідарність”
(044) 484 04 87
050 383 0 555
human_solidarity@irf.ua

peredplata