Рятувальники перевіряють готовність буковинських дитячих таборів до початку сезону

Із настанням літніх канікул чимало школярів відпочиватимуть у літніх оздоровчих таборах. Саме тому, з метою запобігання виникнення нещасних випадків із дітьми під час їхнього відпочинку у літніх таборах та перевірки готовності таборів до прийняття дітей для відпочинку працівники Управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Чернівецькій області проводять профілактичні рейди у таборах. Про це повідомляє прес-служба УДСНС України у Чернівецькій області.

Під час таких заходів рятувальники основну увагу звертають на стан електромережі таборів, наявність та відповідність шляхів евакуації та забезпечення таборів первинними засобами пожежогасіння. Зокрема, 19 травня такий захід було проведено у дитячому таборі «Здоров’я» поблизу села Репужинці Заставнівського району. Із керівництвом та обслуговуючим персоналом було проведено роз’яснювальну роботу. Їм також нагадали про важливість вжиття всіх попереджувальних заходів для відпочинку дітей на воді, адже неподалік табору протікає річка Дністер.

Такі рейди здійснюються під час всього підготовчого періоду і проводяться по всій Чернівецькій області. Під час таких заходів рятувальники перевіряють наявність та технічну справність первинних засобів пожежогасіння, а також нагадують обслуговуючому персоналу про важливість вміння користуватися вогнегасником, адже вміння користуватися ним допоможе ліквідувати пожежу на початкових стадіях горіння. Також керівництву таборів вручаються попереджувальні листівки та пам’ятки із правилами безпеки.

peredplata