У Чернівцях відбудеться вулична профілактично-оздоровча акція «Здорова сім’я – здорова нація»

Завтра, 22 травня, у рамках Всеукраїнського тижня планування сім’ї та збереження репродуктивного здоров’я, який триває на Буковині протягом 21-27 травня, та соціального профілактично-оздоровчого Проекту «Вулична медицина» в Чернівцях відбудеться акція «Здорова сім’я – здорова нація», присвячена питанням планування сім’ї, збереження репродуктивного здоров’я та охоплення населення наданням первинної медичної допомоги.

В акції візьмуть участь провідні фахівці з обласного центру планування сім’ї Чернівецького обласного медичного діагностичного центру, ОКУ «Чернівецький обласний ендокринологічний центр», ОКУ «Чернівецький обласний центр з профілактики та боротьби зі СНІДом», лікарі загальної практики – сімейної медицини та представники Чернівецького благодійного фонду «Нова сім’я».

Для всіх охочих буковинців безкоштовно проводитимуть ряд обстежень: визначення рівня цукру в крові, вимірювання рівня артеріального тиску, експрес-тест на діагностику ВІЛ/СНІДу. Водночас учасники акції зможуть отримати консультації висококваліфікованих медичних фахівців з питань ендокринології, гінекології, збереження чоловічого та жіночого репродуктивного здоров’я, планування сім’ї, методів запобігання інфекційних захворювань, які передаються статевим шляхом, використання контацептивів тощо.

Окремо під час акції «Здорова сім’я – здорова нація» кращі сімейні лікарі області здійснюватимуть консультації щодо ходу національної кампанії «Лікар для кожної сім’ї», вибору лікаря первинної медичної допомоги та підписання декларацій.

Акція відбудеться за ініціативи центру планування сім’ї Чернівецького обласного медичного діагностичного центру, КМУ «Обласний центр здоров’я»,  а також за сприяння та підтримки Департаменту охорони здоров’я Чернівецької ОДА.

Місце і час проведення акції: м. Чернівці, Театральна площа з 11.00 до 13.00.

 

 

peredplata