Дата справжнього тепла вже відома, а літо порадує українців – синоптик

Про те, якою буде погода в Україні в день виборів 31 березня, чи потеплішає на травневі свята і коли почнеться справжнє літо, НАРОДНІЙ ПРАВДІ розповів народний синоптик Леонід Горбань.

Погода на вибори

У день виборів погода буде хорошою, очікується мінлива хмарність майже по всій Україні. Надто вже тепло не буде, в районі від +9 до +14 градусів, більше мій розрахунок не показує. Такого тепла під 19-20 градусів, як всі просять, доведеться ще почекати. Максимум, на що можна розраховувати, – 14-15 градусів тепла. Дощу не буде, так що мокнути біля виборчої дільниці не доведеться.

Квітневе тепло

Справжнє тепло прийде після 8 квітня. А ось перед ним буде ще одна хвиля похолодання. Вона прийде 1 квітня та протримається до 4 числа. І тільки після 7-8 квітня прийде нормальне потепління. Температура різко піде на +15-18 градусів тепла, навіть до +19 доходитиме. І тільки вже перед самим Великоднем (28 квітня, – НП) буде похолодання, ну а після нього – завжди різкий підйом температур. Опади, за розрахунками, передбачаються 2-3 квітня, 7-9 і з 23 по 26 квітня.

Читайте також: Не ховайте куртки – синоптик розповів, кого в Україні накриють морози

Травневі свята

Погода в травні очікується непогана, хоча на травневі свята, зокрема на 2 травня, прораховується дощ. Там тепло починається з 6-7 числа. А в перших числах очікується +19-21 градус тепла, загалом, гарна така погода. Але дощ на 2 травня ймовірний. Так що на маївку треба буде захопити дощовик.

Літня відпустка

Після 8 травня, згідно з розрахунком, починаються дуже високі температури, те ж саме – в червні та липні. Літо буде спекотним, так що відпустку можна планувати. Якщо говорити про дощі, то в червні – це перша половина місяця, а ось у другій половині їх майже немає.

Марина Євтушок

peredplata