Прес-центр Ватикану: в Папи – застуда, немає симптомів інших хвороб

Директор прес-центру Ватикану підтвердив, що Папа застуджений і немає симптомів інших захворювань, спростовуючи повідомлення деяких ЗМІ про хворобу Святішого Отця.
 

Відповідаючи на запитання журналістів стосовно стану здоров’я Папи Франциска, 4 березня 2020 р., директор ватиканського прес-центру Маттео Бруні сказав наступне:

“Застуда, діагностована у Святішого Отця минулими днями протікає без симптомів, пов’язаних з іншими патологіями. Папа Франциск щодня служить Святу Месу та слідкує за реколекціями, які проводяться в «Домі Божественного Учителя» в Аріччі.”

Ця заява директора прес-центру Ватикану спростовує повідомлення ЗМІ, які припускали, що Папа нібито пройшов обстеження на коронавірус, а деякі навіть стверджували, що він начебто ним заразився.

В неділю після молитви «Ангел Господній» сам Святіший Отець сказав, що через застуду відмовляється від особистої участі у великопосних реколекціях для Римської Курії, які цього року проводить Секретар Папської біблійної комісії о . П’єтро Боваті, ТІ.

peredplata