На Буковині березень буде теплішим за норму.

Березень на Буковині очікується теплішим за кліматичну норму на два-три градуси. Серйозних похолодань уже не передбачається.

Про це йдеться у публікації “МБ”

 

Загалом же перший місяць весни очікується досить теплим і мінливим, сонячні дні чергуватимуться з хмарними, розповів начальник відділу метеорологічних прогнозів Укргідрометцентру Владислав Білик.

Середня місячна температура березня передбачається на рівні 1-7 градусів із плюсом, що на 2-3 градуси вище середніх багаторічних значень. Зазвичай середня місячна температура повітря у березні складає від трьох градусів морозу до двох градусів тепла. Середня місячна кількість опадів березня – 24-50 міліметрів, в гірських районах – 56-102 міліметри.

У середині березня очікуються нічні заморозки. До кінця місяця температура повітря підвищиться вдень до 13 градусів із плюсом, а в західних областях –до 17 градусів. Ймовірні навіть грози, сильний вітер.

Більше ураганів і повеней

Погода в Україні навесні буде нестійкою, очікується переміщення циклону декількох атмосферних фронтів, – такий прогноз Тетяни Адаменко, начальниці відділу агрометеорології Укргідрометцентру. “Аномальні погодні умови в Україні можуть негативно вплинути на врожай
сільськогосподарських культур, – вважає фахівець. – Адже минулої осені майже не було дощів, а зима виявилася безсніжною. Погода в Україні швидко міняється. Можуть зникнути холодні зими з морозами, а їм на зміну прийдуть теплі європейські зими – такі, приміром, як на півдні Франції”.

Завідувачка відділом прикладної метеорології і кліматології Українського гідрометеорологічного інституту Віра Балабух запевнила, що цьогорічна весна характеризуватиметься досить теплою погодою. Найвищі температури, за її словами, очікуються на заході країни.

Вона також прогнозує спекотне літо, більше ураганів і повеней, різку зміну температури – від тепла до похолодання.

peredplata