КИТАЙСЬКІ ЛІКАРІ ПОЯСНИЛИ, ЯК ВІДРІЗНИТИ СИМПТОМИ КОРОНАВІРУСУ ВІД ЗАСТУДИ.

Вчені з лікарні Чжуннань при Уханьскому університеті в Китаї повідомили, як триває захворювання на смертельний коронавірус CоVID-19 та чим перебіг хвороби відрізняється від звичайної застуди. 

Про це повідомляє Mirror.

Новий коронавірус небезпечний в тому числі тим, що його легко сплутати з застудою. Фахівці з Ухані, в якій зафіксували перший спалах CoViD-19, вивчили 138 пацієнтів і розбили перебіг хвороби на періоди. Так, у захворювання можна виділити дві основні фази.

Перша триває сім днів. Найпоширеніший симптом в перший день цієї фази – лихоманка. Високу температуру зафіксували у 99% пацієнтів. До другого дня з’являється сильна втома. До цих ознак додаються сухий кашель і біль у м’язах. А в деяких випадках – нудота і діарея. Сьомий день знаменує собою завершення цього етапу. А значить, у 85% заражених симптоми підуть на спад. Тоді можна повернутися до роботи, якщо ви на самоізоляції й не контактуєте з іншими людьми.

Однак якщо до сьомого дня у вас виникли проблеми з диханням, значить, почалася друга фаза. Вона триває ще два тижні, але загрожує тільки 15% інфікованих. У цей час необхідно обов’язково звернутися в лікарню, хворому може знадобитися ушпиталення.  Смерть від коронавірусу зазвичай настає приблизно на 17-й день. До 21-го дня другий етап закінчується, і пацієнти, що подолали його повинні бути в змозі повернутися до роботи.

peredplata