Український лікар рятує США від вiрусу. Трамп: “Цей метод змінить правила гри”

Стало відомо, що прямо зараз український лікар рятує США від вiрусу. Президент Дональд Трамп заявив, що цей метод змінить правила гри і дасть надію усім. Схему, запропоновану доктором Зеленко, не приховують від всесвітньої громадськості. Український доктор подбав про те, щоб про його методі дізналися всі.

46-річний уродженець України Володимир Зеленко, у останні 16 років працює лікарем в США. Він стверджує, що розробив медикаментозну схему лікування коронавіруса, яка дозволила вилікувати не менше 700 осіб. Про це, 31 березня він повідомив у відкритому листі, оприлюдненому у соціальних мережах. І Білий дім моментально відреагував на інформацію доктора Зеленко. Схоже, що знання та досвід українського лікаря допоможуть вирішити проблему з пандемією. Подробиці повідомляє видання Vesti.so.il.

 

У публікації стверджується, що його відкритий лист отримал великий резонанс у Штатах. І навіть президент Дональд Трамп з натхненням заявив, що препарат Hydroxychloroquine, покладений в основу методу, «здатний змінити правила гри».

Відкритий лист Зеленко процитував в ефірі FoxNews відомий ведучий Шон Хенніті під час інтерв’ю з віце-президентом Майком Пенсом. Пенс заявив, що «метод дає надію». Та додав, що доручив FDA прискорити видачу дозволів на використання методу.

За даними The Washington Post, представники Білого дому вже зв’язалися з лікарем Зеленко. Хоча зміст розмови не розголошується, вже сам факт такого звернення до рядового лікаря — подія неординарна.

Головний рабин України і Києва Моше Асман в бесіді з кореспондентом Ynet повідомив, що рекомендував українській владі взяти на озброєння метод Зеленко.

«Його дивовижні результати говорять самі за себе», — сказав рабин.

У своєму відкритому листі Володимир Зеленко пише, що 16 років працює головним лікарем загальної практики — поліклініки. Яка розташована у містечку Монро штата Нью-Йорк. Серед його пацієнтів — близько 75% дорослого населення Кирьят-Йоеля. Це общинний центр з населенням приблизно 35.000 чоловік.

«Висока ділова і культурна активність громади привела до швидкого поширення вірусної інфекції», — наголошує доктор Зеленко в своєму листі. І додає, що його команда лікарів провела сотні тестів на коронавірус — 65% результатів були позитивними.

У своєму листі український лікар підкреслює, що розробив медикаментозну схему лікування. Яка відчутно допомагає навіть у догоспітальний період.

Медикаментозна схема Зеленко має такий вигляд

►Гідроксіхлорохін, 200 мг — два рази на день протягом 5 днів;

►Азітроміцін, 500 мг один раз на день протягом 5 днів;

►Сульфат цинку, 220 мг один раз на день протягом 5 днів.

За словами лікаря Зеленко, за допомогою цієї схеми «лікується будь-який пацієнт з групи високого ризику з легкими симптомами. А також молоді люди і пацієнти з низьким ризиком». Обгрунтовуючи ефективність лікування, Зеленко пише:

«Відомо, що гідроксіхлорохін допомагає цинку проникати у клітину. Також відомо, що цинк уповільнює реплікацію вірусу в клітці. Що стосується використання азитроміцину, він запобігає вторинному бактеріальному зараженню. Ці три препарати добре відомі і зазвичай без наслідків переносяться. Тому ризик для пацієнтів незначний «.

Зеленко стверджує, що за цією схемою він лікував 350 пацієнтів в Кирьят-Йоель. І ще близько 150 пацієнтів в інших районах Нью-Йорка.

«У цій групі, а також відповідно до інформації, наданої іншими поліклініками, що використовують ідентичну схему лікування, не було зафіксовано жодної госпіталізації, інтубації або смертельного результату. З побічних ефектів були зафіксовані тимчасова нудота і пронос у 10% пацієнтів. Таким чином наявні висока ефективність цієї схеми лікування щодо запобігання гострого респіраторного дистрес-синдрому (ГРДС) — смертельного ускладнення COVID-інфекції «, — пояснив він.

Нагадаємо, що гідроксіхлорохин («Плаквеніл») — відомий протималярійний препарат. Він входить до переліку життєво необхідних і найважливіших лікарських препаратів.

Таким чином, поки наш український лікар рятує США від вiрусу, нам залишається чекати, що його метод принесе свої благотворні плоди. Чекати і сподіватися, що цей метод змінить правила гри і допоможе зберегти мільйони життів у всьому світі.

peredplata