Подякуй лікарю. Аплодуємо їм о 20.00.

 

Лікарі у часи епідемії виконують роль піхоти на передових позиціях, як на війні. Вони першими беруть на себе удар артилерії, бронетехніки, авіації. Першими піднімаються в атаку. Першими мають право померти або перемогти.

Так само наші медики у нинішній тривожний час. Вони першими приймають пацієнтів, заражених вірусами, лікують їх і одними з перших заражаються самі.

Але й вони першими радіють, коли з лабет смерті виривають хворого і повертають його до життя.

Ольга Кобевко сьогодні, у Велику Страсну П’ятницю має свою маленьку радість. Вона виписала з лікарні хворого, якого 27 (!) днів і ночей лікували медики Чернівецької ОКЛ. Чи не щодня збирались лікарські консиліуми, аби порадитися, що робити далі стосовно цього хворого.

Вони таки його врятували. Шкода, що це ще далеко не останній хворий. І ще не місце йому в «Книзі рекордів України». Але він врятований чернівецькими лікарями.

Чоловік   живий і здоровий. А  лікарі мають свою маленьку, але таку важливу перемогу. Як вона їм потрібна саме зараз!

Адже щоденно на передовій у боротьбі з к-вірусом медики самі заражаються. Кожний 5-й хворий в Україні – це лікар, медсестра, санітарка…

Наше суспільство тільки в цих умовах усвідомлює важливу роль медиків. А ще більше маємо усвідомлювати те, що ми, на жаль, недооцінили роль лікаря у нашому житті.

Все тепер буде по-іншому.

Не забудьте о 20-й поаплодувати нашим лікарям.

Сьогодні я виписала пацієнта, який перебував на лікуванні 27днів
Чесно кажучи, розплакалась від радості.
Це був один з найважчих наших хворих, у нього ми не раз збирали консиліуми, його супутні хвороби нам ламали всі схеми запланованого лікування, бували такі дні, що здавалось: не зможу…
І от сьогодні таки змогла! Щаслива безмежно, адже це приклад того, що інфекцію можливо побороти!
Будьте здорові, бережіть себе та близьких!!!

Світлина від Ольги Кобевко.
 
 
 

peredplata