Думка дня: Інфекціоністка про лікарів, які захворіли на COVID-19.

Ольга Кобевко, лікарка-інфекціоніст Чернівецької обласної клінічної лікарні: «У Чернівецькій області приблизно п`ята частина від загальної кількості хворих на коронавірус – це медичні працівники. Я пов`язую це з тим, що область вчасно не почала готуватися до пандемії. Хоча ще у січні ми, інфекціоністи, говорили про загрозу.  

Перших пацієнтів ми приймали у протичумних костюмах. Спеціальних засобів захисту не було. Варто розуміти, що протичумний костюм – з тканини, а отже, легко промокає. Таким чином, якщо на нього потрапляє частинка мокроти чи слини хворого – лікар не захищений.

Далі з`явилися спеціальні костюми. Але всі медичні працівники працюють на межі своїх фізичних і моральних можливостей. І це також впливає на те, що вони інфікуються. Організм виснажений, імунітет не справлявся. 

За кордоном найбільше медиків хворіло у Китаї та Італії. Це ті країни, які по суті першими прийняли удар коронавірусу. Звісно, я не виключаю і побутового інфікування. Величезна проблема у тому, що ми не маємо резерву кадрів. Саме тому працюємо до виснаження – і хворіємо».  

Джерело: https://acc.cv.ua/news/chernivtsi/dumka-dnya-infekcionistka-pro-likariv-yaki-zahvorili-na-covid-19-57630?fbclid=IwAR1HyECTfi8G71zlnwxQxrK1mTFoK2pTOwCeLx4_IquWg-4sjWjwqe6rTzE. Сайт http://acc.cv.ua/

peredplata