Коли розпочнеться друга хвиля коронавірусу в Україні: відповідь епідеміолога.

Друга хвиля коронавірусу, на думку вчених, настане взимку. Повідомляється, що вона може спричинити за собою більш жахливі наслідки, ніж перша. Пов’язано це з тим, що паралельно всі почнуть хворіти грипом.

Про це повідомив епідеміолог Володимир Курпіта в програмі “Ранок з Україною”.

За прогнозами медиків, в Україні можлива не тільки друга, але навіть третя хвиля заражень COVID-19. Найімовірніше, це станеться восени, коли почнеться новий сезон гострих респіраторних захворювань.

До речі, епідемія грипу почнеться приблизно в той же період. Цим гострим інфекційним захворюванням щорічно заражаються майже 5 мільйонів чоловік у всьому світі, і близько чверті мільйона – помирають. В деякій мірі це пов’язано з тим, що організм людини не встигає підготуватися до штаму нового сезону.

“На думку вчених, під час першої хвилі, може перехворіти тільки 5% населення. В Україні ця цифра становить 1,8 мільйона осіб. Влітку, швидше за все, передача вірусу не зникне, ми будемо продовжувати реєструвати поодинокі випадки, а восени, коли ми почнемо проводити більше часу в приміщеннях, кількість контактів між людьми зросте, що й буде початком другої хвилі”, – повідомив епідеміолог.

peredplata