“Швидку” викликали тільки через 5 днів: спливли нові деталі спалаху COVID-19 у монастирі на Хмельниччині.

 
Спалах коронавірусу вийшов за межі Городищенського монастиря у Хмельницькій області, де COVID-19 був підтверджений в 11 ченців. Захворіли і двоє жінок.


Про серйозну ситуацію в чоловічому монастирі УПЦ МП стало відомо після смерті 54-річного ченця. Як з’ясував OBOZREVATEL, чоловік захворів іще 7 травня. Однак “швидку допомогу” викликали тільки через п’ять днів, коли температура підскочила до 41 градуса.

Медики привезли його до Шепетівської центральної районної лікарні. Стан пацієнта різко погіршився, і, незважаючи на надану невідкладну допомогу, підключення до апарату штучної вентиляції легенів, через півтори години ченець помер. Вже посмертно був підтверджений COVID-19.
Після цього коронавірусну інфекцію знайшли в одинадцяти ченців цього самого монастиря, однак місцеві жителі побоюються, що це ще не все. Річ у тім, що коронавірус уже запідозрили і у декількох контактних осіб з-поміж прихожан.
На сьогодні COVID-19 підтверджений у двох жінок-прихожанок. Одна з них госпіталізована у Хмельницьку інфекційну лікарню, друга лікується на самоізоляції.
У Шепетівському штабі з ліквідації наслідків надзвичайної ситуації кажуть, що в монастирі не дуже дотримувалися правил карантину. Протягом останніх декількох тижнів релігійна громада приймала багато гостей. Монастир відвідували прочани з церков міста, туди постійно їздив співати хор із Шепетівки, послушники з монастиря також їздили в районний центр. Тобто встановити коло всіх контактних осіб практично неможливо.

З 15 травня Городищенський чоловічий монастир закритий на карантин – заборонене відвідування і проведення будь-яких заходів на його території.
Як розповіли OBOZREVATEL в Шепетівській районній адміністрації, з 16 травня на території району заборонені відвідування храмів і монастирів, а також проведення будь-яких заходів служителями релігійних установ усіх конфесій, що передбачають наявність прихожан. А задля дотримання жорсткого контролю за обмежувальними заходами залучили працівників Шепетівського відділу поліції.
Забили на сполох і місцеві жителі, вони вважають, що хворих буде багато.
“У нас буде другий Почаїв! Треба було ще перед Великоднем заборонити всі богослужіння заради здоров’я людей, а тепер пожинатимемо плоди”, – розповів OBOZREVATEL один із них.
Як повідомляв OBOZREVATEL, у київському будинку-інтернаті, де коронавірусом заразилась 81 особа, майже тиждень приховували інформацію щодо хворого працівника. Поліція відкрила кримінальне провадження.
Підпишись на Telegram-канал і подивись, що відбудеться далі!

Читайте всі новини по темі “Коронавірус” на сайті “OBOZREVATEL”.
Автор

https://bukviche.blogspot.com/2020/05/5-covid-19.html?fbclid=IwAR0cMw9UqENEMAmZQ0t8rkMr9lpzMu6h0HPt7mo5ccj1QIRvNbEC9_7PTp8

peredplata