У Чернівцях послабили карантин: що дозволили відсьогодні

Влада Чернівців послабила карантин, дозволивши роботу лазень та атракціонів. Також відсьогодні у місті розширять перелік категорій людей, які зможуть користуватися громадським спецтранспортом.

У Чернівцях міська влада вирішила частково послабити карантинні обмеження, які були введені 16 березня через загрозу поширення коронавірусної хвороби COVID-19.

Як повідомляє міськрада, 17 червня, вранці на засіданні міської комісії з техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій ухвалили рішення із сьогоднішнього дня дозволити роботу лазень, саун та атракціонів на території Чернівців.

Окрім того, комісія розширила перелік пасажирів, які можуть користуватися громадським транспортом, який курсує у режимі спеціальних перевезень. Відтепер маршрутками і тролейбусами зможуть їздити ветерани АТО/ООС, учасники бойових дій, члени сімей загиблих військовослужбовців, люди з інвалідністю, а також діти віком до десяти років у супроводі батьків.

Напередодні міський голова Чернівців Олексій Каспрук повідомив про позитивну динаміку щодо зменшення кількості хворих на коронавірус у Чернівцях. Також він анонсував послаблення карантину в місті.

«Це довгоочікувана для чернівчан подія. Однак втрачати пильність та обережність ще зарано. Це зниження відбувається завдяки тому, що більшість містян свідомі та обережні», – написав Каспрук на своїй сторінці у Facebook.

Як відомо, Чернівецька область залишається лідером серед регіонів України за кількістю встановлених випадків зараження коронавірусом. Станом на ранок 17 червня, в області зафіксовано 4089 випадків захворювання.

peredplata