ОЛЬГА КОБЕВКО: ПРО РЕЛІГІЮ І КОРОНАВІРУС

Екс-депутат Чернівецької облради, волонтер, лікар-інфекціоніст Ольга Кобевко про головну проблему сучасності.

На Буковині заборони діяльності релігійних закладів під час карантину не було взагалі. Комісія по боротьбі з коронавірусом не приділяла належної уваги цьому питанню. А прохання медиків взагалі чути не хотіли. Адже після Вербної неділі у нас відбувся значний приріст пацієнтів. Про це ж ми попереджали і перед Великоднем. Нас, медиків, ніхто не чув. 

Обмеження діяли на всіх крім Московського патріархату. Були закриті і іудейські, католицькі, греко-католицькі, протестантські церкви. Все, крім Московського патріархату.

У підсумку, парафіяни Московського патріархату, священнослужителі та їхні родини становили значну частину пацієнтів нашої лікарні.

Якщо говорити в цифрах, то 20-30% хворих становлять саме вони. Багато з них перехворіли. Прихожани, які лікувалися в нашій лікарні від коронавірусу, розповідали, що церква вважає, що коронавірусу не існує. Їм забороняли слухати медиків.

Зараз їх стає менше, напевно їх гіркий досвід обмежив все ж відвідування богослужінь. Ні влада, ні правоохоронні органи не вживали ніяких дій, щоб зупинити діяльність даного релігійного закладу на карантині.

Ольга Левкун Lenta.UA

peredplata