.Спека продовжить гризти “тридцадками” українців – синоптик дала прогноз на найближчі дні

Синоптик розповіла, чого чекати від погоди у найближчі дні
 
 
 

Сонце в офісі, фото: Pxhere

 
У неділю, 5 липня, на території України температура повітря буде близька до 30 градусів, хоча погода може бути похмурою. Про це розповіла синоптик Наталка Діденко на сторінці Facebook.

“В неділю погода у Києві може бути з хмарами і навіть локальними дощиками, так і температура повітря не сильно буде гризти `тридцятками`, так, +28, +29 градусів. У понеділок-вівторок спека знову візьметься за киян, вдень +30+32 градуси”, – написала синоптик.

Спекотна погода збережеться і 7 липня, на Івана Купала.

“Так що всі любителі нічних стрибків через багаття, кидання вінків та інших видів купальських романтичних опівнічних змагань можуть робити це за сухої, навіть, зоряної погоди”, –

 

Спека, фото Pxhere

Спека, фото Pxhere
 
 

Температура трохи знизиться і дозволить українцям насолодитися літом вже 8 червня до +23-+25 градусів.

Тиждень в Україні буде спекотним і далі на Сході, Півдні і в більшості центральних областей, +30+35, місцями до +36+39 градусів! На Заході і Півночі очікується +25+30 градусів, у Карпатах місцями +12+19 градусів.

Суха погода в неділю, 5 липня буде практично по всій території України, лише у Чернівецькій, Вінницькій, Київській, Чернігівській та Сумській областях пройдуть окремі грозові дощі.

Послаблення спеки на Півдні України очікується 8-го липня, на Сході – з 9-го липня. 

Пекельна спека, шквали та град розірвуть Україну, з’явився новий прогноз: які області в зоні ризику

Погода знущається, як може
 
 
 

погода, лето, дождь

Погода в Україні 5 липня задере носа і покаже майже десятку областей свій хитрий характер

 

Як повідомляє Politeka, західні регіони нарешті «просушить» після тривалих дощів з грозами. Попри це, повітря залишиться в районі 25-29 градусів за Цельсієм. А в нічний час доби буде ще свіже: від 13 до 17 зі знаком «плюс».

На півночі країни синоптики з Гідрометцентру прогнозують опади з грозами. Їх будуть супроводжувати денні 27-30 градусів спеки, які вночі змінять 16-21 за Цельсієм.

 

У центрі України очікуються дощі з грозами будуть супроводжуватися ще більшою спекою: повітря розжаритися до 27-37 градусів спеки. Вночі ж температура різко впаде до 16-21 тепла.

 

А ось на півдні України дощі з грозами пройдуть лише в Одеській області. Попри це, повітря прогріється досить сильно: 34-39 градусів тепла вдень і 20-24 тепла спеки в нічний час доби.

На сході сьогодні буде сонячно, хоча можлива хмарність. Вдень повітря прогріється до 34-37 градусів тепла, а вдень охолоне до 19-21 градуса спеки.

Крім того, синоптики також попереджають, що сьогодні в північних, частині центральних, а також в Одеській області та Карпатах будуть шквали 15-20 м/с, а також можливий град. А от у Полтавській, Кіровоградській і Дніпропетровській областях навпаки – підвищений рівень пожежної небезпеки.

У Києві та області сьогодні, згідно з прогнозом Укргідрометцентру, дощитиме. Стовпчик термометра вдень розжаритися до 28-31 градуси тепла, а вночі очікується від 18 до 21 вище нуля.

 
 

 

 

peredplata