На Буковині відкрили 253 дитсадки і 269 шкіл.

Станом на 21 вересня у Чернівецькі області працюють 66% закладів дошкільної освіти. Наразі свої двері для діток відкрили 253 буковинських дитсадки із 383. 68 закладів планують запрацювати упродовж тижня.

Про це повідомили у Департаменті освіти і науки Чернівецької ОДА.

Що ж до шкіл, яких на Буковині загалом 390, то за очною формою працюють 269 (68%), за змішаною – 66 (17%), за дистанційною – 55 (14%).

– Велика радість сьогодні у тисяч буковинських школярів, після трьох тижнів дистанційного навчання вони перейшли до стаціонарної форми, прийшли до рідних шкіл!  Маю велике прохання до батьків та вчителів – допоможіть вашим дітям та учням навчитися базових норм поведінки в умовах інфекційної небезпеки, карантинних обмежень, щоб зберегти їхнє здоров’я!  Буковинці – мудрі та освічені люди, упевнений у нашій спільній взаємодії! – прокоментував подію голова Чернівецької ОДА Сергій Осачук.  

Станом на 21 вересня, у закладах освіти області є 25 хворих на COVID-19 учнів, 195 – із підозрою. Серед педагогів виявили 50 недужих, із підозрою – 49. Також інфікувалися 9 осіб технічного персоналу.

На «гарячу лінію» з питань організації дистанційного навчання у період карантину надійшло 47 звернень.

Також наразі отримано 4 звернення щодо закриття шкіл та переведення учнів на дистанційну форму навчання.

peredplata