Ковід-хворих з Чернівців почали госпіталізувати до Хотинської лікарні, бо в місті немає вільних ліжок, – Чорний.

Пацієнтів з коронавірусом та підозрою на COVID-19 із Чернівців почали госпіталізовувати до Хотинської центральної районної лікарні.

Про це повідомив директор департаменту охорони здоров’я Чернівецької ОДА Олег Чорний, пише Суспільне Буковини.

За його словами, хворих почали приймати в лікарні, дорога до якої займає приблизно одну годину.

Раніше пацієнтів з Чернівців приймали у лікарнях Герци та Новоселиці. Через швидке заповнення ліжок, вирішили оптимізувати маршрут. Чернівчан направлятимуть у ті медзаклади, де найменша заповненість.

В інтерв’ю інтерв. НВ міський голова Роман Клічук озвучив, що у Чернівцях ліжко-місця заповнені на 93%. Однак є резерви у дитячій лікарні і шпиталі для військових. Також місто може розраховувати на допомогу сусідніх районних центрів.

Стосовно дефіциту медперсоналу Клічук сказав, що “катастрофічної проблеми немає”, але “медики валяться з ніг”. Він додав, що ситуація залишається під контролем. “Представники ОДА та [влади] міста координують ці питання протягом дня навіть, декілька раз. Це [комунікація] по вакцинації, вільним ліжкам, забезпеченню киснем та медикаментами”, — сказав мер.

Розгортання польових шпиталів буде розглядатися у разі збільшення числа хворих втричі. “На сьогодні ми можемо впоратися за рахунок тих лікарень, які є на балансі міста, області і районних центрів”, — сказав він.

peredplata