З ураженням легень лежить багато молодих хлопців: лікарка з Чернівців розповіла про хворих на коронавірус.

В обласній лікарні у Чернівцях перебуває багато пацієнтів молодого віку.

Про це розповіла лікарка-інфекціоністка обласної лікарні Ольга Кобевко ефірі на своїй сторінці у Facebook.

“Зараз страшно важкий час для пацієнтів. Багато молодих хлопців у нас лежить з важким ураженням легень. І дуже короткий час хвороби був. Це не є якісь заліковані чи неконтрольовані випадки. Дуже складно зараз дивитися на ситуацію. Раніше у нас було від 3 до 6 летальних випадки – і ми болісно переносили. А сьогодні маємо 14-16 випадків на добу – і це є дуже страшно”, – сказала Ольга Кобевко.

Медик обурилася, що за рік пандемії лікарні не готові до такої кількості хворих.

“Привозять людей із сатурацією 60 процентів і ми шукаємо місце, міняючи одну померлу людину. Одразу ж на її місце кладемо людину з реанімації. Для того, щоби перевести у реанімацію більш важкого пацієнта. Такого не може бути через рік пандемії”, – вважає Ольга Кобевко.

Також за словами Ольги Кобевко, у лікарні немає жодного резерву медиків.

“В інфекційному відділенні на вихідні залишається один медик на 120 пацієнтів, третина з яких важкі. Немає у жодній лікарні такого, а в обласній лікарні є. Відділення досі у жахливому стані”, – обурилася лікарка.

Раніше лікарка-інфекціоністка Ольга Кобевко повідомила, що медикам, які працюють в Чернівецькій обласній лікарні, перестали виплачувати “коронавірусні” надбавки до зарплат.

peredplata