«А я вже перехворів»: лікарка з Чернівців заперечила популярний міф про вакцинацію від коронавірусу.

Лікарка-інфекціоністка Чернівецької обласної клінічної лікарні Ольга Кобевко заперечила популярний міф про відсутність потреби у вакцинації для людей, які перехворіли коронавірусом.

Про це медик розповіла сьогодні у прямому ефірі на своїй сторінці у Facebook.

Зокрема, лікарка розповіла, чому в Чернівецькій області від коронавірусу вакцинувалась лише незначна частина медиків.

“Чому так мало медиків вакцинується? Через відсутність комунікації з кураторами вакцинації. В кожній області призначений куратор вакцинації. У нас також він є. Чомусь куратор жодного разу не зайшов до нас у відділення й не розказав, яка вакцина, як це буде відбуватися, де це буде відбуватися. Можливо, якісь би поради від нас почув, як спеціалістів. Можливо, захотів би почути якісь наші питання…”, – сказала Кобевко.

Вона також поскаржилась на відсутність комунікації місцевої влади з медиками щодо необхідності вакцинування.

“Крім того, керівництво області також не хоче вакцинуватися. І виникало логічне для всіх запитання – якщо губернатор чи ще хтось не вакцинується, значить, вони щось знають більше, ніж ми?”, – додала лікарка.

Окрім того, медик заперечила популярну тезу щодо вакцинації людей, які перехворіли коронавірусом.

“Часто виникає така фраза: “А я вже перехворів”. Мені не дивно це чути від звичайних людей, але дуже дивно це чути від медиків. Чому? Всі говорять про імуноглобуліни – ознаку того, що в людини створюється якийсь імунітет. Це правда. Але є ще інші специфічні клітини, які справді відповідають за наш імунітет. І коли буде введена вакцина, ці клітинки будуть специфічними саме до коронавірусу. Вони будуть по-новому циркулювати в крові, захищати нас і полегшувати перебіг, якщо хтось інфікується”, – сказала Ольга Кобевко.

“Дивно чути це від медиків… Можливо, дійсно це страх і дезінформація, яку нам закидають з-за кордону. Але не забувайте ще, що таке фармбізнес. Це – мабуть, найагресивніший бізнес на всій планеті”, – додала вона.

peredplata