Чернівецька область посідає лише 22-ге місце серед усіх областей за кількістю провакцинованого населення.

ГО «Антикорупційний штаб» склало рейтинг областей за кількістю провакцинованого населення. В Україні наразі вакцинували 2,17 млн осіб, що складає 5,08% населення. 

У Чернівецькій області станом на 07.07 вакциновані 33 273 осіб, що складає 3,36% від усього населення області (0,9 млн осіб). Чернівецька область посідає 22-ге місце серед усіх областей  — наразі це один із найгірших показників в Україні. Щільність вакцинованих так само низька — в середньому 335 осіб на 10 тисяч населення.

Лідерами ж за обсягами вакцинації є місто Київ та Київська область — тут вакцинували відповідно 10,22% та 8,14% населення. До п’ятірки лідерів увійшли також Полтавська, Миколаївська та Вінницька області.

Аутсайдерами вакцинації стали Луганська, Чернігівська і Донецька області: тут щеплення отримали відповідно 1,87%, 1,91% та 2,06% населення. Більше інформації — у вкладених додатках.

Нагадаємо, ГО «Антикорупційний штаб» запустив Карту вакцинації (https://vac.shtab.net/), яка охоплює всю територію України: від маленьких сіл до великих міст (за винятком тимчасово окупованих територій), є повністю безплатною, має форму зворотного зв’язку та можливість повідомити про порушення, пов’язані з процесом вакцинації в України.

«Антикорупційний штаб» активно моніторить процес вакцинації по всій Україні. Наші аналітики зазначають, що в країні наразі наявні спроможності робити понад 100 тис щеплень на добу. Головне, щоб якомога швидше відбулись поставки вакцин, яка є дефіцитною на міжнародній арені. Тільки достатня кількість вакцинованого населення зможе врятувати країну від чергового локдауну — дуже болючого для економіки країни», –– зазначив голова правління ГО «Антикорупційний штаб» Сергій Миткалик.

ГО «Антикорупційний штаб» здійснює систематичний моніторинг вакцинації від коронавірусу в Україні. Закликаємо всіх небайдужих повідомляти нам про факти порушень під час процесу вакцинації — це можна зробити через Карту вакцинації (https://vac.shtab.net/). Тільки так ми зможемо запобігти черговому локдауну і відповідно черговій українській кризі. 

 

peredplata