На Буковині центри вакцинації змінюють графік роботи

Центри масової вакцинації від COVID-19 на Буковині змінюють графік роботи. Із суботи, 21 серпня, вони прийматимуть охочих зробити щеплення щодня із 12:00 до 18:00. 

Час відкоригували, аби буковинцям було зручно потрапити на процедуру під час обідньої перерви чи після роботи. Про це у своєму зверненні повідомив голова Чернівецької обласної державної адміністрації Сергій Осачук. 

«Хворіти на COVID-19, особливо на штам «Дельта», – це дуже дорого. Тобто не тільки небезпечно для життя і здоров’я, а й вартує багато коштів. Тому прошу, подбайте про здоров’я і збережіть сімейний бюджет», – закликав Сергій Осачук. 

Нагадаємо, на Буковині працюють 9 центрів масової вакцинації. 

Центр вакцинації 
Адреса
Час роботи
«Юність Буковини» 
м. Чернівці, вул. Героїв Майдану, 5
 
ТЦ «Майдан»
м. Чернівці, вул. Героїв Майдану, 71
Гіпермаркет «Ашан»
м. Чернівці, вул. Хотинська, 43 
Автовокзал «Вест Буковина»
м. Чернівці, вул. Руська, 248 
Сторожинецький ЦПМСД

м. Сторожинець, вул.Чернівецька, 6а 

Хотинський ЦПМСД

м. Хотин, вул. О. Кобилянської, 2

Новодністровський ЦПМСД

м. Новодністровськ, м-н «Сонячний» квартал, 3/27

Вижницький ЦПМСД

м. Вижниця, вул. Українська, 63

Кіцманський ЦПМСД

м. Кіцмань, вул. Незалежності, 42

Калинівський ринок
м. Чернівці, вул. Калинівська, 13А, медпункт біля сектору 5 тимчасово не працює

ЧИМ ВАКЦИНУЮТЬ?

Наразі для вакцинації в Україні використовують вакцини знаних у світі розробників і виробників:

Comirnaty/Pfizer-BioNTech — це мРНК-вакцина, розроблена німецькою біотехнологічною компанією BioNTech спільно з американським фармакологічним концерном Pfizer. Потрібні дві дози вакцини з інтервалом у 21 день. Схвалена Всесвітньою організацією охорони здоров’я для екстреного використання.

Moderna — це мРНК-вакцина, розроблена американською фармацевтичною компанією Moderna. Потрібні дві дози вакцини з інтервалом у 28 днів. Схвалена Всесвітньою організацією охорони здоров’я для екстреного використання.

 

AstraZeneca (Covishield, SKBio) індійського, корейського та італійського виробництва — це векторна вакцина, яку розробив Оксфордський університет та британсько-шведська компанія AstraZeneca. Потрібні дві дози вакцини з інтервалом у 12 тижнів. Першу і другу дозу можна отримати вакциною AstraZeneca, виробленою на різних майданчиках. Схвалена Всесвітньою організацією охорони здоров’я для екстреного використання.

 

CoronaVac/Sinovac Biotech — це інактивована вакцина, розроблена китайським фармацевтичним підприємством Sinovac Biotech. Потрібні дві дози вакцини з інтервалом у 14-28 днів Схвалена Всесвітньою організацією охорони здоров’я.

peredplata