Фанар: Брехня і наклеп від представників Московської церкви не повпливають на візит Варфоломія в Україну.

20 серпня розпочинається офіційний візит в Україну Вселенського патріарха Варфоломія. Він триватиме до 24 серпня. Вселенський Патріарх їде відсвяткувати 30-ту річницю Незалежності України.

Директор Управління преси та комунікацій патріарха Ніколаос Папахрісту прокоментував агресивну реакцію представників РПЦ в Україні на візит Варфоломія. Адже, фактично, деякі закликають віруючих заявляти навколо, що «патріарх небажаний в Україні».

«Упевнений, що окремі дії не висловлюють думку всього українського народу, який відомий своєю любов’ю, вдячністю і повагою до Вселенського Престолу і, в цілому, теплою і щиросердечною гостинністю до кожного гостя країни. Відносини Вселенського Престолу з українським народом складалися століттями. Вони, безсумнівно, історичні та глибоко духовні. Вони сильні і непохитні. Його Всесвятість приїжджає в Україну, як я вам уже говорив, і це вже давно відомий факт, як запрошений президентом країни і предстоятелем Православної Церкви України гість, для того щоб брати участь в урочистостях з нагоди Незалежності вашої країни. Дуже шкода, якщо деякі люди думають, що образи і дешеві комунікативні прийоми зможуть знеохотити Його Всесвятість відвідати Київ», – повідомив речник Варфоломія.

Нагадаємо, 22 серпня в Києві Вселенський патріарх Варфоломій та митрополит Епіфаній відслужать літургію.

peredplata