Масове весілля на Буковині закінчилося спалахом COVID-19: кисень знадобився десяткам гостей

 
У селищі міського типу Красноїльськ Сторожинецького району Чернівецької області тиждень тому (9 – 15 серпня) в ресторані було весілля на 400 осіб. Після заходу відбувся спалах коронавірусу – у лікарні з COVID-19 опинилися 20 осіб.

Серед хворих немає жодної людини, яка вколола вакцину від коронавірусу, дізналася кореспондент ТСН у лікарів.

За їхніми даними, у госпіталізованих є кашель, задишка та лихоманка. Стан майже всіх хворих середнього ступеня тяжкості, вони знаходяться на кисневій дотації.

Журналісти з’ясували, що після масового весілля не захворіли співробітники ресторану.

Інфікованих коронавірусом лікують у Сторожинецькій районній лікарні. Лікарі поділилися, що в лікарні зараз перебувають 67 інфікованих, а це втричі більше, ніж у липні. Медики зазначили, що їм щодня доводиться розгортати нові ліжка.

“У нас на початку тижня ще було 70 ліжок, то сьогодні вже 120 ліжок. Ми всі розслабилися, забули про маски, потрібно дотримуватися елементарних правил карантину, і серпень місяць нам приніс масове зростання хворих”, – поділилися у лікарні.

За офіційними відомостями, колишній Сторожинецький район є аутсайдером за темпами вакцинації від коронавірусу. У МОЗ повідомили, що станом на 19 серпня дві дози вакцини в Україні отримали 2 980 278 осіб.

peredplata