Погіршення ситуації з COVID-19: влада готується до запровадження посиленого карантину

Протягом поточного тижня уряд визначиться щодо посилення обмежувальних карантинних заходів, пов’язаного із погіршенням ситуації з захворюваністю коронавірусом в Україні. Про це під час засідання погоджувальної ради ВР заявив представник Кабінету міністрів у Верховній Раді Тарас Мельничук, передає УНН.

“Протягом цього тижня Кабінетом міністрів України буде зазначено про потенційні обмежувальні заходи у зв’язку із ситуацією та негативною тенденцією, яка сьогодні спостерігається у зв’язку з поширенням вірусної інфекції COVID-19”, – заявив Мельничук.

Після цього міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко заявив, що в Україні посилення карантину можливе вже з 13 вересня. Міністерство охорони здоров’я подало клопотання до Кабінету міністрів України щодо переведення країни до “жовтої” зони карантину.

Наразі у Києві триває процес реєстрації для отримання спецперепусток для користування громадським транспортом у період локдауну. Керівники підприємств уже зараз можуть авторизуватись у системі та подати заявку, щоб заздалегідь пройти необхідну перевірку.

peredplata