Через небезпеку поширення коронавірусу Чернівецька область може потрапити у “червону” зону

Від 13 вересня в Україні можуть посилити карантин та перевести всі регіони до “жовтої” зони. Але в трьох областях найгірші COVID-показники, тому там можуть ввести обмеження “помаранчевої” чи “червоної” зони карантину.

Про це повідомив очільник парламентського комітету з питань здоров’я нації Михайло Радуцький на погоджувальній раді 7 вересня.

За його словами, наразі найнебезпечніша ситуація з поширенням коронавірусу у Чернівецькій, Львівській та Вінницькій областях. У згаданих областях можуть посилити карантин, відповідно до “помаранчевої” чи “червоної” зони.

Ситуація епідемічна дійсно в країні погіршується. Ми не єдина країна, це в цілому ситуація у світі. Ми сильно забули про карантинні обмеження… На сьогодні країна наближається до жовтої зони. Помаранчева і червона зона будуть адаптовані тільки в тих областях, де є проблема. Найнебезпечніші сьогодні в плані епідемії три області: Буковина, Львівська область і Вінницька область. Там, найімовірніше, буде змінюватися колір обмежень. Але в цілому поки казати про якесь посилення обмежень в цілому у країні зарано, – сказав Радуцький.

При цьому парламентар нагадав про можливість отримати щеплення від COVID-19, вакцини вистачить на 20 мільйонів людей.

Нагадаємо, лікар-імунолог Андрій Волянський вважає, що до України вже прийшла нова хвиля коронавірусу, яку спричинив штам “Дельта”. На початку осені необхідно очікувати на пік захворюваності.

peredplata