Поліцейські Буковини отримали сертифікати з домедичної допомоги за програмою «Перший на місці події»

Впродовж шестиденного курсу 16 працівників поліції удосконалювали навички, які допоможуть їм рятувати та підтримувати життя постраждалих до приїзду медиків.
 
– Одне з найважливіших завдань правоохоронців – врятувати людське життя. Найчастіше саме поліцейські першими прибувають на місце надзвичайних ситуацій, пов’язаних із загрозою для життя людей та вимушені розпочинати процес надання невідкладної медичної допомоги, рятуючи постраждалого. Тому їм просто необхідно володіти  такими навичками, – говорить начальник Управління кадрового забезпечення  ГУНП в Чернівецькій області Віталій Чебан.
 
 
Практичні заняття для правоохоронців проводилися на базі вищого Державного навчального закладу України «Буковинський державний медичний університет». Під час курсу поліцейські здобули необхідні навики домедичної допомоги та відпрацювали їх на манекенах і спеціальних муляжах.
 
Про це повідомляє відділ комунікації ГУНП в Чернівецькій області.
 
Насамперед, увага слухачів занять акцентувалася на основах підтримки життєдіяльності (серцево-легенева реанімація), вилучення потерпілого з транспортних засобів, накладання «шийного коміра», транспортних шин, джгута, тугої пов’язки, перша допомога при екстрених пологах та іммобілізація хребта. Також вивчали зупинку кровотечі як потерпілому, так і самому собі.
 
Після завершення курсу поліцейські склали іспит та отримали сертифікати про успішне проходження навчання, затверджені Міністерством охорони здоров’я України. Вказані документи засвідчують право надавати кваліфіковану домедичну допомогу постраждалим.

peredplata