Єрмак агент впливу Росії, а не шпигун, – Луценко

“Я не вважаю Єрмака шпигуном Російської Федерації; я вважаю його агентом впливу Росії, який, за випадковим збігом обставин 73% українських виборців, тоді відповідав за зовнішній курс, а зараз – за весь курс. Так, президент Зеленський править по Пушкіну: “царствуй лёжа на боку”. А пан Єрмак організовує йому перемоги – про що йому регулярно доповідає, і Зеленський в це вірить”, – вважає Луценко.

Він підтримує думку розвідників ГУР, згідно з якою ідеться не про “крота”, а про групу проросійськи налаштованих осіб.

“Я би додав: агентів впливу, вольно чи невольно. Агенти же бувають свідомі чи несвідомі, які формують, що хоче Кремль від них. Тому все, що ми аналізували, це може бути закрито від президента Зеленського. Але це не його біда. Це його вина. Глава держави повинен зустрічатись не лише зі своїм керівником офісу, але й з десятками людей щодня”, – додав Луценко.

Також Луценко пояснив, чим відрізняється “кріт” від “агента впливу”.

“Кріт – це шпигун; той, хто цілеспрямовано зливає інформацію. Пам’ятаєте у Володимира Гройсмана був перекладач, який зливав усе, що чув під час переговорів. І там немає претензії до Гройсмана, там претензія до СБУ, яка “прозівала”. Але це кріт, який зливав інформацію. В літературі їх називають шпигуном, агентом, резидентом. А в даному випадку є люди, які вважають, що треба домовлятись з росіянами; люди, які мають там багато знайомих, для яких ментально це зрозуміло. Дивіться, я розумію, як для Зеленського це виглядає: “Якщо Андрюха (як він каже) імєєт связі с фейсами, так значіт, договорімся”. Така в них логіка кримінальних 90-х: якщо в тебе є знайомий у кримінальній групі, то дотремо. Не йдеться про те, що треба виставити позицію, треба сформувати потенціал, треба сісти за стіл перегорів сильним. Ні, якщо є знайомі, значить, ми дотремо. От ця пацаняча логіка зараз править“, – додав Луценко.

Ірина Геращенко: “На Банковій сьогодні справжня «кротівня»

«Наша армія готова дати відсіч ворогу, вони мають високий бойовий дух, але так само чекають адекватної позиції від українських політиків. І хочуть запитати, чому сьогодні в Європейському парламенті відбувається слухання по безпекових питаннях в Україні, а в українському парламенті немає подібних слухань по безпекових питаннях в Україні», – зауважує Ірина Геращенко.

«Чому Європейський Парламент визнав «вагнерівців» терористичною організацією, а український парламент не ставить на голосування законопроєкт «Європейської Солідарності», щоб визнати «вагнерівців» терористичною організацією», – продовжує Геращенко.

Вона зауважила, що суспільство вимагає відповідей від влади, хто і за які заслуги призначив  на посаду заступника міністра  внутрішніх справ Олександра Гогілашвілі, який продемонстрував хамство на блок-посту на в’їзді в зону ООС по відношенню до правоохоронців. Геращенко наголосила – звільнення з посади недостатньо, і владі не вдасться зам’яти цей скандал.

«У суспільства залишаються питання. Перше – хто призначив цього Гогілашвілі на посаду заступника міністра внутрішніх справ? Друге – хто понесе відповідальність за провалену спецперевірку, яку він мав пройти? Третє – чи правда, що на Банковій сьогодні справжня «кротівня»? Чому на Банковій країною керують секретарки, які там навіть не оформлені і отримують зарплату в «кварталі 95»?», – запитує співголова фракції

«Маша у нас сьогодні «рулить країною». Вона керує Зеленським, вона керує Україною», – обурилась Ірина Геращенко

 

peredplata