Де у Чернівецькій області можна безкоштовно зробити томографію: адреси лікарень

Обстеження за допомогою найсучаснішого діагностичного обладнання стало у рази доступнішим для буковинців торік. Усе тому, що область отримала  п’ять комп’ютерних томографів. 

Як пояснила заступниця директора Департаменту охорони здоров’я Чернівецької обласної державної адміністрації Марія Поліщук у ефірі програми «Суть речей» на Радіо 10, апарати встановили у п’яти опорних медичних закладах. Це лікарні інтенсивного лікування першого та другого рівня (тобто вони надають допомогу у разі виникнення патологічних станів, що загрожують життю, та потерпілим під час надзвичайних ситуацій, – ред.). Ідеться про обласну та лікарню швидкої медичної допомоги у Чернівцях, а також про Сторожинецьку, Вижницьку та Сокирянську лікарні. За програмою «Велике будівництво» тут також повністю оновили приймальні відділення.

За словами Марії Поліщук, комп’ютерні томографи в області працювали, проте належали вони приватним фірмам, тож за обстеження, відповідно, доводилося платити. Апарат, зробити діагностику на якому можна було безкоштовно, маючи направлення від лікаря, працював тільки один – у онкологічному центрі.

«Нині ж маємо п’ять комп’ютерних томографів, шостий – у онкологічному центрі. Таким чином, створено сітку, котра в змозі обслуговувати велику кількість пацієнтів», – сказала Марія Поліщук.

Аби зробити комп’ютерну томографію безоплатно, необхідне направлення від лікаря – сімейного або ж профільного фахівця.

Адреси лікарень із комп’ютерними томографами:

  • Чернівецька обласна клінічна лікарня – вулиця Головна,137.
  • Чернівецька лікарня швидкої медичної допомоги – вулиця Фастівська, 2.
  • Сокирянська лікарня – вулиця Ольги Кобилянської, 43.
  • Сторожинецька багатопрофільна лікарня – вулиця Видинівського, 22.
  • Вижницька багатопрофільна лікарня – вулиця Бурги, 5.

Джерело: ОДА

peredplata