Путіну принесли карту ХVІІ століття. Він знову збрехав, що “жодної України не існувало” до створення СРСР

Президент країни-агресора Росії Володимир Путін 23 травня під час зустрічі з головою Конституційного суду РФ Валерієм Зорькіним розглядав копію карти, складеної у XVII столітті, й укотре заявив, “що “України не існувало” до створення СРСР.
Розшифрування розмови наводить сайт Кремля.

Зорькін під час зустрічі заявив, що приніс цю копію карти, “користуючись із нагоди”. “Виявилося, що в Конституційному суді знайшли копію карти XVII століття, складену за Людовіка XIV, – заявив він, звертаючись до Путіна. – Там немає України”.
Глава Кремля погодився зі словами голови КС РФ.

Україна позначена на французькій карті часів Людовіка XIV, хоча президент Росії та голова Конституційного суду затверджували протилежне. Знімок картки опубліковано на сайті цифрової бібліотеки Національної бібліотеки Франції та її партнерів Gallica.

Карта була створена картографом Гійомом Сансоном в 17 столітті. На ній Україна позначена як “земля козаків”, а Крим — як окрема держава під назвою Кримське ханство.

Якщо подивитися на її знімок, то можна побачити, що землі, які входять до складу сучасної України, позначені там як Ukraine pays des cosaques (Україна земля козаків, — ред.). На той час вона була частиною Речі Посполитої.

На додаток, Крим, анексований РФ у 2014 році, картограф окреслив як окрему державу — Кримське ханство, яке в союзі з Османською імперією воювало з Російським царством.

А місцевість, де імператор Петро I зведе Петербург — місто, у якому народився Володимир Путін — позначено як Інгрия і належить Швеції.

україна на карті, карта 17 століття україна, путін карта україни, путін про україну, путін не знайшов україну на карті, карта 17 століття українаFullscreen
Карта, яку створив французький картограф Гійом Сансон у 17 столітті

Нагадаємо, 23 травня Володимир Путін запустив новий фейк про Україну. Президент Росії вважає, що до створення Української радянської соціалістичної республіки (УСРР) 1919 року українці ніколи не мали власної держави. Путін також наполягав на тому, що територія сучасної України свого часу входила до складу Речі Посполитої, а потім населення цієї території нібито “попросилося до складу Московського царства”.

Крім того, 21 грудня 2021 року Володимир Путін на пресконференції заявив, що Україну створив радянський державний діяч Володимир Ленін. На думку президента РФ, для цього (створення України) більшовики використовували “споконвічно російські землі”.

peredplata