У вівторок, 28 грудня о 19:00 у Літературному целанівському центрі (м. Чернівці, вул. О. Кобилянської, 51) відбудеться останній захід проєкту «Czernowitz сьогодні: світське культурне єврейське життя 2021» у цьому році, а саме – публічне інтерв’ю на тему «1700 років єврейського життя в Німеччині» із Томером Дотаном-Дрейфусом – ізраїльським автором, який народився у 1987 році в Хайфі та вже понад 11 років живе у Берліні і пише поезії, прозу та рецензії як на івриті, так і німецькою мовою. Розмова торкнеться творчості Дотана-Дрейфуса, його участі у фестивалі Meridian Czernowitz, культурного обміну між Ізраїлем, Німеччиною та Україною, а також життя ізраїльських авторів у Німеччині і їх стосунків із місцевою єврейською громадою. Модерує розмову перекладачка та директорка Міжнародного поетичного фестивалю MERIDIAN CZERNOWITZ – Євгенія Лопата

Вхід вільний із пред’явленням COVID-сертифікату про вакцинацію або негативним ПЛР- чи експрес-тестом. Також передбачений онлайн-стрім події на Facebook-сторінці Літературного целанівського центру. 

Нагадаємо, що проєкт «Czernowitz сьогодні: світське культурне єврейське життя 2021» реалізовувався ГО “Культурний капітал” впродовж усього 2021 року та мав на меті познайомити та популяризувати серед молодого покоління сучасну єврейську культуру, цінності, традиції, літературу та спосіб життя шляхом проведення культурних подій та лекцій від експертів у згаданій темі. Участь у проєкті взяли відомі спікери із Чернівців – Оксана Матійчук, Леонід Мільман, Марина Лібанова, Святослав Померанцев, Михайло Крайс, Лев Фельдман, а також експерти, що приїхали до Чернівців з інших міст – Йосиф Зісельс, Анатолій Вишевський, Борис Брикер, Сергій Жадан, Томер Дотан-Дрейфус(Німеччина-Ізраїль), Ноам Партом (Ізраїль) та ін.  Відбувся проєкт за фінансової підтримки Dutch Jewish Humanitarian Fund та Міністерства закордонних справ Німеччини.

peredplata