Ватиканські голуби, які врятувалися

В неділю, 26 січня 2014 року, Папа Франциск після традиційної недільної ангельської молитви помолився за мир в Україні (тоді після перших смертей на Майдані йшлося про громадянський, а не військовий мир, Понтифік закликав: “Я разом з Україною молюся за тих, хто втратив свої життя в останні дні, і молюся за їхні родини.
Я сподіваюся, що відбудеться конструктивний діалог між владою та громадянським суспільством, що можна буде уникнути будь-якого застосування насильства і що дух світу і пошуку загального блага перебуватиме у всіх серцях”) і — також традиційно — разом з дітьми випустив в небо двох білих голубів яко символ цього миру.
На цьому традиційний перебіг урвався, бо двох голубів атакували, вчепившись в них, два хижаки — велика чайка і ворон. Десятки тисяч вірних на пл. Святого Петра зачаїли подих, безпорадно спостерігаючи за драмою.
Раніше бувало, що голуби, помітивши на волі ворогів, вертали назад в кімнату, але безпосереднього нападу тут не пригадують.
Перший голуб швидко вирвався, чайка схопила його за хвіст, але, втративши кілька пір’їнок, він вирвався. Другий, атакований вороном, що зненацька вискочив із засідки під парапетом, воював довше, але вирвався і він. Люди полегшено зітхнули.
Орнітологи заспокоїли очевидців, пояснюючи інцидент неприродно білим, виселекціонованим, кольором голубів — всі ми знаємо про “білих ворон”, альбіноси в дикій природі довго не живуть, вони виділяються і привертають увагу хижаків.
Однак, голуби Папи вирвалися з пазурів хижаків!
Так буде і з Україною!
Ми – переможемо!

peredplata