На Буковині в 2013 році вже створено ще 2 сільськогосподарські обслуговуючі кооперативи

Як інформує управління агропромислового розвитку облдержадміністрації, відбувся навчальний семінар з питань практичного застосування інформаційних та методичних нормативних документів у сільськогосподарській кооперації за участі представників профільного управління, районних державних адміністрацій, Чернівецького наукового-дослідного центру продуктивності агропромислового комплексу, сільськогосподарських дорадчих служб, громадської організації «Перший аграрний кластер».

Начальник управління агропромислового розвитку облдержадміністрації Микола Олексюк розповів учасникам семінару про результати роботи агропромислового комплексу у І кварталі поточного року, виконання програм державної підтримки галузі та пріоритетні напрями розвитку сільського господарства на 2013 рік.

На семінарі йшлося також про зміни у чинному законодавстві, зокрема Законі «Про сільськогосподарську кооперацію», врегулювання земельних відносин та стратегію розвитку зеленого бізнесу в краї. Учасники семінару ознайомилися з результатами діяльності сільськогосподарських обслуговуючих кооперативів за цей рік. Було відзначено, що завдяки Програмі розвитку ООН «Місцевий розвиток, орієнтований на громаду ІІ» на Буковині створено 2 обслуговуючі кооперативи – у с. Ропча Сторожинецького та у с. Оршівці Кіцманського району.

Про це повідомляє прес-служба ОДА.

peredplata